#gotujzhejto #gotowanie
@Eve Galaretka do sernika na zimno?
@Elektryczny_pomidor O, to jest bardzo dobry pomysł. Dawno sernika nie robiłam, a tym bardziej cytrynowego.
@Eve cytrynówke zrób xD
@Pimenista2 mądrego, to miło poczytać
@Pimenista2 O to to to to
@Pimenista2 O tym nie pomyślałam xD Ale do tego lepiej mieć całe owoce a nie tylko sok. Ja niestety już mam wyciśnięty.
@Eve som zajebiste szoty z soku z cytryny i wutki
@Eve panie. Spirytus i cytryny połącz. Może stać dlugi czas a jakie dobre...
@Eve Do zamrożenia w pojemnikach na kostki do lodu, potem przesypujesz do woreczka i trzymasz w zamrażarce. Gdy potrzebujesz trochę soku do lemoniady/dań/deserów to po prostu rozmrażasz odpowiednią ilość kostek. 1 kostka = ok. 1 łyżka soku
@JesteDiplodokie @Boltzman Sami alkoholicy na tym hejto xD Po serniku jeszcze mi pewnie zostanie dużo to pomyślę ༼ ͡° ͜ʖ ͡° ༽
@BettyLou Raczej wolę świeży sok mieć, ale w sumie trzymać kilka takich kostek to nie jest głupi pomysł, czasami się przydaje i zawsze pod ręką będzie.
@Eve cytrynówka ci w oko xDD
@Eve wolę słowo koneser xD. I mimo, że lubię wypić, zdarza to się niezwykle rzadko i zawsze do granic rozsądku. Niemniej, pokaźne zapasy takich trunków, zwłaszcza jak cytrynówka, zwłaszcza przed latem, to wręcz marzenie. Potężnie zmrożone szoty wchodzą jak dziki na jezdnie nocą. Bez patrzenia.
@BettyLou Bardzo dobra myśl. Ja ostatnio nabyłem 10kg smoothie pomarańczowego. Pięknie pasuje do wielu rzeczy, gorzej że cała zamrażarka tego jest xD Ale jako smoothie, jako pseudo dżemik podgotowane, do jogurtu, do czegokolwiek co chcę w sumie to pasuje
@JesteDiplodokie @Boltzman Ale nie miałam na myśli nic złego ༼ ͡° ͜ʖ ͡° ༽ Sama lubię posmakować i zawsze w lodówce znajdzie się jakiś rum na drinki albo likier xD
@Boltzman Ja bardzo często tak robię że coś mrożę, np. resztkę niewykorzystanej passaty pomidorowej którą potem wykorzystuję do czegoś innym razem a nie że już teraz muszę. Mrożę też zupy, dania jednogarnkowe, ciasta, no fanatyk zamrażarki ze mnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Eve możesz robić ser, np riccote, panner i inne sery zwarowe :)
Zaloguj się aby komentować