#gotujzhejto #baranina #jedzenie
Podziel się...
@LITE Już nie ma, ale jeśli jesteś uroczą dziewczyną, to jutro mogę zrobić i dla Ciebie
@paramyksowiroza Jestem wysokim i chudym zakolakiem. Smutna żaba.jpg
@paramyksowiroza I pewnie jeszcze w przystępnej cenie. ech
@Pomidorken No, jakieś niecałe dwie dychy za mięso.
@paramyksowiroza Zazdroszczę tego mięsnego.
@Pomidorken Sam sobie zazdroszczę. No ale dopiero musiał się pojawić jakiś Turek (chyba) w okolicy, żeby dzielnica zyskała sensowny sklep mięsny...
@paramyksowiroza W sumie z baraniną nie jest tak, że jest droga bo mało popularna, a mało popularna bo droga? W sumie pamiętam, że jeszcze za komuny bywała u mnie w domu na niedzielny obiad. Chyba nawet to jagnięcina była.
@Pomidorken Jest mało popularna, bo w Polsce baranina jest mało popularna. No i ludzie nie przyzwyczaili się do specyficznego smaku tłuszczu baraniego.
Jest na to dość prosta recepta, czyli kumin, bo dodatek kminu rzymskiego zmienia całe danie w przyjemne, a ten barani aromat nie dominuje w całym daniu.
Jagnięcina ma ten smak znacznie delikatniejszy.
Ja akurat uwielbiam smak tego baraniego tłuszczu, ale jeśli ktoś nie ma ochoty na bardzo barani smak, to właśnie dodatek kuminu bardzo go łagodzi.
Ale kumin też bardzo lubię.
No więc trochę balansuję pomiędzy dodatkiem kuminu w taki sposób żeby równocześnie nie zabić smaku tłuszczyku baraniego.
@paramyksowiroza Taki kebab barani z kuminem
@Pomidorken Kebab barani to ja robię na szpadach. Ale tam jest mięso mielone razem z cebulą, pietruszką, chilli i sumakiem
@paramyksowiroza Będę musiał ogarnąć, tylko ostatnio mam pecha, bo od momentu jak lepszego grilla kupiłem, to u mnie prawie cały czas leje.
@Pomidorken Spoko, sezon dopiero się zaczyna
smacznego życzę.
@ICD10F20 Dziękuję
Zaloguj się aby komentować