Żeberka baranie duszone w sosie cebulowym.
#gotujzhejto #baranina #jedzenie
ab9adf06-f8c6-45dd-aea7-bae3e7bc68b9
paramyksowiroza

@LITE Już nie ma, ale jeśli jesteś uroczą dziewczyną, to jutro mogę zrobić i dla Ciebie

LITE

@paramyksowiroza Jestem wysokim i chudym zakolakiem. Smutna żaba.jpg

Pomidorken

@paramyksowiroza I pewnie jeszcze w przystępnej cenie. ech

paramyksowiroza

@Pomidorken No, jakieś niecałe dwie dychy za mięso.

Pomidorken

@paramyksowiroza Zazdroszczę tego mięsnego.

paramyksowiroza

@Pomidorken Sam sobie zazdroszczę. No ale dopiero musiał się pojawić jakiś Turek (chyba) w okolicy, żeby dzielnica zyskała sensowny sklep mięsny...

Pomidorken

@paramyksowiroza W sumie z baraniną nie jest tak, że jest droga bo mało popularna, a mało popularna bo droga? W sumie pamiętam, że jeszcze za komuny bywała u mnie w domu na niedzielny obiad. Chyba nawet to jagnięcina była.

paramyksowiroza

@Pomidorken Jest mało popularna, bo w Polsce baranina jest mało popularna. No i ludzie nie przyzwyczaili się do specyficznego smaku tłuszczu baraniego.

Jest na to dość prosta recepta, czyli kumin, bo dodatek kminu rzymskiego zmienia całe danie w przyjemne, a ten barani aromat nie dominuje w całym daniu.

Jagnięcina ma ten smak znacznie delikatniejszy.


Ja akurat uwielbiam smak tego baraniego tłuszczu, ale jeśli ktoś nie ma ochoty na bardzo barani smak, to właśnie dodatek kuminu bardzo go łagodzi.

Ale kumin też bardzo lubię.

No więc trochę balansuję pomiędzy dodatkiem kuminu w taki sposób żeby równocześnie nie zabić smaku tłuszczyku baraniego.

Pomidorken

@paramyksowiroza Taki kebab barani z kuminem

paramyksowiroza

@Pomidorken Kebab barani to ja robię na szpadach. Ale tam jest mięso mielone razem z cebulą, pietruszką, chilli i sumakiem

https://www.youtube.com/watch?v=XjoWADnNyN4

Pomidorken

@paramyksowiroza Będę musiał ogarnąć, tylko ostatnio mam pecha, bo od momentu jak lepszego grilla kupiłem, to u mnie prawie cały czas leje.

paramyksowiroza

@Pomidorken Spoko, sezon dopiero się zaczyna

Zaloguj się aby komentować