Zasznurkowałam boczek. Planuję rolowany odpiec w piekarniku, ale niech się przegryzie. Będzie na pikantno (chociaż pewnie i tak usłyszę, że to w ogóle nie jest ostre).
Tak to się kończą zakupy przy ladzie mięsnej... Jakbym nie mogła sobie nie dokładać zajęcia xD

#oswiadczenie #gotowanie
vredo

@moll Znowu kusisz kulinarnie diablico.

moll

@vredo nie będę się sama do środy męczyć xD

vredo

@moll Jeśli chodzi o sprzątanie to po co robić coś dzisiaj jeśli można jutro? Ale jeśli chodzi o gotowanie to robi się wczoraj

moll

@vredo z tym akurat znowu matematyka z soli na centymetry i trzeba odczekać

vredo

@moll Czyli sprzątanie poczeka

moll

@vredo po marynowaniu już w miarę sprzątnięte!

vredo

@moll Jesteś kobita orkiestra

moll

@vredo nie lubię syfu w kuchni. Tam się robi jedzenie!

vredo

@moll Ja też. Zawsze jak coś przyrządzam to później sprzątam na błysk. Inaczej nie umiem. Mogę mieć syf w pijalniopalarani ale nie w kuchni i w kiblu.

moll

@SunSenMeo muszę upiec najpierw! surowy chcesz? xD

SunSenMeo

Mam piekarniki aż dwa xD ale lepszy gotowy

moll

@SunSenMeo przezorny zawsze ubezpieczony xD agregat też masz w razie jakby prąd siadł?

SunSenMeo

Dwa piekarniki to przypadek. A agregatu nie mam, jeszcze nie xD

splash545

@moll ten wpis i naczteryrymy i ten z nieotwieraniem nie zawołało! (╯°□°)╯︵ ┻━┻

Jak mnie do kawiarenki nie wolało kiedyś to mnie teraz do Ciebie nie woła

moll

@splash545 i boczek przeszedł prawie obok nosa?.xD

splash545

@moll No dlatego się tak rozsiedziłem xd dobrze, że zdjęć nie wstawiałaś bo bym rozniósł to hejto całe z wściekłości!

moll

@splash545 wstawię zdjęcie upieczonego

Na razie trzymaj karkówkę na pocieszenie xD

4a0b75ac-8b14-452f-b1e9-a2ed8b3749e9
splash545

@moll ojojoj czy Ty chcesz, żebym złamał dietę i to a środku nocy?! Ale piękna karkówa

moll

@splash545 tak! Była piękna i jej nie ma. Tym razem mama się załapała na degustację. Orzeczono geny babci, skoro takie dobre mi wychodzi xD

splash545

@moll ehh całe to piękno tego świata jest takie ulotne, jak zachód słońca albo taka karkówka. Trzeba doceniać póki jest xd

No to komplement solidny!

moll

@splash545 bardzo, bo nikt inny nie garnie się do tego. I do dzisiaj czekam na swój zestaw małego rzeźnika pod choinkę

splash545

@moll wyobraziłem sobie taki zestaw małego rzeźnika dla dziewczynek z różowymi uchwytami. Coś w stylu tej łopaty co wrzucałaś kiedyś xd Albo taki uroczy tasak ze świnką Pepą

moll

@splash545 wtedy jeszcze nie było Pepy xD ale tematycznie by pasowała

splash545

@moll może ktoś podchwyci temat jakiś marketingowiec

ErwinoRommelo

Sznurkowac, opiekac, obserwowac.

moll

@ErwinoRommelo nie jeść?.

ErwinoRommelo

@moll jak na serio wyjdzie jak w planach to nie bedzie jak bo ja zjem, jestem jak demon wystarcza slowa « boczek » i « pikantny » i sie pojawie z nikad.

moll

@ErwinoRommelo solidne zaklęcie xD

ErwinoRommelo

@moll ale takie demony jak ja latwo przepedzic ; w zamknietych archiwach watykanu stare zwoje wspominaja o formulce « jak zjadles to pozmywaj », zadziala tez « czyszczenie piekarnika ».

moll

@ErwinoRommelo coś w tym jest, do zmywania nigdy nie ma ochotników xD

VonTrupka

puścić babę na mięsny (☉__☉”)

moll

@VonTrupka tak, za każdym razem coś bonusowo przywlekę do domu xD

VonTrupka

@moll najwięcej to dodatkowej roboty (☞ ゚ ∀ ゚)☞


ostre nie będzie, bo tłuszczyk to wciągnie. Chyba że dla odmiany dopieprzysz pasty węgierskiej ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

moll

@VonTrupka harissa wleciała. I trochę pieprzu kubeba

VonTrupka

@moll nie cierpię chili, zabija wszystek smak ( ̄︿ ̄ °)

moll

@VonTrupka jak nie nawalisz nie wiadomo ile to nie.

Lubię na przykład tak o do obiadu dodać szczyptę. Smaku znacząco to nie zmieni, a w tle trochę podbija nuty

VonTrupka

@moll nuty podbijam ostrą papryką

choć to zabawne, bo generalnie ta przyprawa to przecież papryka chilli (☉__☉”)


nie wiem jednak czy to mieszanki różnych odmian, mniej ostrych, bo typowa mielona papryka chilli jest dla mnie za ostra, zbyt dominująca, a wręcz zabijająca smak całej potrawy.

ale już np. takie ćwierć łyżeczki pasty węgierskiej to zupełnie inna jakość

moll

@VonTrupka prawdopodobnie tak. Ja ostre mieszam ze słodką i wędzoną

Zaloguj się aby komentować