Zapraszam na pistacjowy tantanmen, ostatni w tym roku.

Tare na paście z tahini, pistacji, sosu sojowego i mleka owsianego. Bulion typu paitan na samych skrzydełkach bo w sklepie braki. Pomimo tego, że zupa wyszła pyszna to utwierdziłem się w przekonaniu, że pistacje w 90% dań dodają jedynie walor wizualny. Wyjątkiem są lody pistacjowe i słodka pasta z nich ale i tam nie występują same a w towarzystwie wzmacniaczy smaku, cukru itd. W serniku z tejże pasty ich smak też ginie i pozostaje tylko kolor.
#gotowanie #ramen
4395117e-05bc-43d3-829f-3d6fd7876c3d
3

Komentarze (3)

koszotorobur

@bishop - niezły wynalazek - ale wygląda porządnie

Endrevoir

@bishop kup sobie pastę 100% pistacji i wtedy dodaj do sernika - absolutny gamechanger jeżeli chodzi o serniki. Smak i aromat pistacji są bardzo wyraźne

bishop

@Endrevoir kupiłem taką 60% albo 80% na Sycylii. Było je mocno czuć ale potem ten smak i tak ginął, może dam jeszcze szanse takiej 100% jak polecasz

Zaloguj się aby komentować