Vectus
Specjalista
Wreszcie ogarnąłem jak zrobić dobrze kurczaka, żeby był przyprawiony i soczysty od środka, a na zewnątrz lekko zgrillowany. Otóż trzeba wcześniej zamarynować w soli i odstawić na pare godzin żeby sól przeniknęła do środka. Na wierzch inne przyprawy wedle uznania. Pozdrawiam #jedzenie
O, dorzucę sobie do ulubionych wpis i wypróbuję przy pierwszej okazji, dzięki!
@Vectus możesz też zacząć obróbkę termiczną od wyższej temperatury, aby zamknąć mięso z obu stron, a dopiero potem zmniejszyć ogień pod patelnią i wysmażyć mięso w środku
@moll teraz też zaczynam od nagrzewania grilla na wyższej temperaturze. Dużo lepszy efekt. A po grillowaniu odstawiam na pare minut na deskę, żeby w środku "doszło".
@Vectus ponacinaj je lekko (tak jak kiełby na grillu)
Zaloguj się aby komentować