Witam wszystkich.
Chciałem się tylko pochwalić plackiem.
Nie jest to ideał. Ciasto hydro 65, wyrastało 9 godzin w temperaturze pokojowej. Mam teraz inny piekarnik co zmusiło mnie so kupna kamienia. Postawiłem na kamień wulkaniczny i w sumie nie zawiodłem się.
Na pizzy wyładowało: sos z pomidorów San marzano, mozarella (niestety używam tej twardej bo nie rozmacza mi tak pizzy), n’duja, chorizo, oliwki kalamaty i kilka listków Brazylii. Zapomniałem tylko o ricottcie 😅
Ktoś coś jakieś sugestie co poprawić? Myśle nad wyrastaniem ciasta w lodowce ale nie mogę nigdzie fajnego pojemnika znaleźć. No i muszę chyba wagę jubilerska kupić bo drożdże to tak na oko dawałem ale myśle ze mniej niż 1 gram poszlo
59b5b0a1-9988-4417-bf69-f12116fb1f34
6f511923-b3c6-4699-a139-760e4cf76fc7
d47d77b4-7026-411c-9616-251123db0ff8
zgrzyt

Mozzarellę w kulce możesz pokroić i zostawić na sitku lub odcisnąć recznikiem papierowym to mniej połpynie

Odwrocuawiacz

@Dablju no tak. Jakieś hydratacje wuje muje, wyrastanie, garowanie, sezonowanie, pewnie do tego piec za 5k.

A ja się dziwię że jak upiekę pizzę to wygląda jak gówno bo namieszam drożdże z mąką solą i wodą i tak się żyje na tej wsi.

Smutnazaba.png


Chciałbymumićwtakieciasto.html

Zaloguj się aby komentować