Wczoraj wjechał absolutnie kosmiczny stek.

Sezonowany przez 21 dni Cote de Beouf (antrykot) ważący 500g przed smażeniem.

Smażony na medium rare, po 1 minucie każda strona w wysokiej temperaturze, następnie po dwie minuty na średnim/niskim a ostatnie 40 sekund to było bastowanie masłem, czosnkiem i rozmarynem

niestety ekscytacja była tak wielka, że nie zdążyłem zrobić zdjęć środka.
wyszedł fantastycznie

#gotujzhejto #steki
7a133c65-bbac-4991-b6c1-647e59329622
9b1b2ec4-580b-4d43-83ff-cd42522596b5
96caa6bf-b3cb-401c-aac0-d183db9e266d
slawek-borowy

gdzie się kupuje takie mięso

GordonLameman

@slawek-borowy 

np. Steki.pl, zakłady mięsne Tomaszny czy nagrillu.pl


mozna też w sellgrosie, ale będzie gorzej. Taniej, ale gorzej

GrindFaterAnona

@GordonLameman żyły mi się zapychają od samego paczenia

Zaloguj się aby komentować