Wczoraj wjechał absolutnie kosmiczny stek.
Sezonowany przez 21 dni Cote de Beouf (antrykot) ważący 500g przed smażeniem.
Smażony na medium rare, po 1 minucie każda strona w wysokiej temperaturze, następnie po dwie minuty na średnim/niskim a ostatnie 40 sekund to było bastowanie masłem, czosnkiem i rozmarynem
niestety ekscytacja była tak wielka, że nie zdążyłem zrobić zdjęć środka.
wyszedł fantastycznie
#gotujzhejto #steki
Sezonowany przez 21 dni Cote de Beouf (antrykot) ważący 500g przed smażeniem.
Smażony na medium rare, po 1 minucie każda strona w wysokiej temperaturze, następnie po dwie minuty na średnim/niskim a ostatnie 40 sekund to było bastowanie masłem, czosnkiem i rozmarynem
niestety ekscytacja była tak wielka, że nie zdążyłem zrobić zdjęć środka.
wyszedł fantastycznie
#gotujzhejto #steki
gdzie się kupuje takie mięso
@slawek-borowy
np. Steki.pl, zakłady mięsne Tomaszny czy nagrillu.pl
mozna też w sellgrosie, ale będzie gorzej. Taniej, ale gorzej
To gdzie przekrój?
@GordonLameman żyły mi się zapychają od samego paczenia
Zaloguj się aby komentować