W nawiązaniu do tego wpisu, dziś update. Po 10 dniach peklowania, w końcu jest! Moja pierwsza szynka. Dziękuję rodzicom chrzestnym tego dzieła @moll i @Stateczny_Pomidor. Wyszła wspaniała! Zostawiłem skórę i dzięki temu było jeszcze więcej pysznej galeretki
#gotujzhejto #jedzenie #jedzzhejto #gotowanie #szynkowar #wedlinydomowe
4a90d066-d301-4ac3-81b1-3e2156f32e8a
289146f5-1e24-49c2-bcfc-9c5b461aabd6
moll

@madhouze ładniusio wyszło, smacznego!

Astro

@madhouze cieszę się że zacząłeś z domowymi wędlinami! Jestem przekonany że nie wrócisz do tych sklepowych!

Smacznego!

madhouze

@Astro mieszkam w UK. Wędliny są tu tak beznadziejnie, że praktycznie przestałem je jeść. Właśnie z własną wędlina wiązałem nadzieję i widzę, że to była dobra decyzja

Astro

@madhouze na pewno dobra. Jesli nie chcesz czekać 10 dni na następne to polecam np indyka :) wystarczy noc w lodówce w przyprawach, parzysz, chłodzisz i gotowe.

madhouze

@Astro Właśnie rodzicielka mi też polecała, więc muszę się rozejrzeć

Astro

@madhouze może jeszcze nie wiesz ale szunkowarowwc można prawie każde mięso. Najgorsze wyniki miałem z wołowiną. Najprzyjemniejszy wieprz (karkówka! Boczek jeśli lubisz tłusto, polędwiczki!) no i najlepwiejsze ptactwo czyli wspominane indyki.

Fajnie wychodzą pokrojone w małą kostkę. Albo zmielone :)


Obczaj kanał #nomart na YT. Skarbnica pomysłów

madhouze

@Astro dzięki, zdecydowanie będę jeszcze eksperymentować. A co z wołowiną było nie tak? Sucha? Bo w sumie myślałem, żeby spróbować nae następny rzut.

Astro

@madhouze jakoś nie mogłem złapać dobrych proporcji pomiędzy miękkością a smakiem. A ponieważ nie mam dużego ciśnienia to szybko odpuściłem.

Zaloguj się aby komentować