W lidlu steki, np. Angus 400g za 30 zl 😳

#hejtokoksy #silownia #dieta #gotowanie
fee7592e-857d-45c4-899b-a4d1f063239d
tomasz-frankowski

@bartek555 mordo, ale angus nic nie znaczy, to może być nawet i mięso na parówki

bartek555

@tomasz-frankowski ale wyglada zacnie

conradowl

@tomasz-frankowski serio? W Szkocji Aberdeen Angus to odmiana krów i nie ma opcji by to było dowolne mięso. A stek to stek. Tu widzę pochodzenie Irlandia, angus więc raczej nie jest to zwykła krowa.


@bartek555 smacznego

rain

@bartek555 cena jest trochę duża.

bartek555

@rain duzo 30zl za 400g wolowiny dobrej? 😳

rain

@bartek555 a jeśli jest nie dobra?

libertarianin

jadłem, taki se, nie warty tej ceny

bartek555

@libertarianin przeciez to jak za darmo

madhouze

Black Anus, poprawiłem

2d282670-264f-4399-bf08-cbaf920bafff
ostrynacienkim

@madhouze zatrzymajcie te karuzele smiechu

madhouze

@ostrynacienkim tak czułem, że w końcu ktoś będzie miał dość.

Bitter

Bardzo dobre. Ale tam sa 2 steaki zapakowane. Ciezko zjesc 2 steaki w 24h. Potem zaczyna sie psuć.

Troche cieńsze niż 2,5 cm. 9 minut smazenia to juz było za długo.

bartek555

@Bitter na boga, kto smazy sztejki 9 min. Ja zjadam w pracy 3-4 na dobe w sobote ;)

Endrevoir

@bartek555 Dobra kochaniutki, namówiłeś i w lodówce już stejki czekają. Teraz śpiewaj ile mam smażyć żeby uzyskać medium rare bo jedna strona mówi 3min z każdej strony a druga że 1.5 i już nie wiem XD

bartek555

@Endrevoir sprobuj pierwszego po 2 min i bedziesz wiedzial czy jest gitarka :)

Tangas

@Endrevoir Przy grubości 2.5 cm to nawet krócej może wystarczyć. zależy jeszcze od tego jakiej patelni używasz - jak gorąca będzie w momencie układania mięsa. najlepsze są żeliwne.

bartek555

@Tangas @Endrevoir 2 min wystarczylo do medium, mysle, ze nawet moglo byc krocej. Ale wiadomo, kwestia patelni i ustawienia

Endrevoir

@bartek555 @Tangas no to myślę że pierwszy pójdzie po 2min z każdej strony dla żony, która lubi medium. Wtedy podejmie się decyzję czy te 2 min to dużo czy mało

Niestety patelni żeliwnej nie mam, mam zamiar smażyć na dobrej patelni grillowej. Muszę tylko sobie kupić masło klarowane i kilka innych rzeczy bo chcę zrobić sos z zielonego pieprzu

bartek555

@Endrevoir ja usmazylem praktycznie na sucho, bo mam patelnie, z ktorej splywa tluszcz na boki, nie polecam xD

Zaloguj się aby komentować