UUUUUUUUff istne zakłady przetwórstwa mięsnego, w końcu się wyrobiliśmy, jutro od rana wędzenie.
Na zdjęciach kolejno, osadzanie/suszenie, transport i mięski w wędzarni.
No ostatnim, jako ciekawostka, kiełbasa biała w wersji z mięsa peklowanego i niepeklowanego.
Te sękate kije do wędzenia mam jeszcze po dziadku.
#gotujzhejto #gotowanie #domowelepsze #jedzenie #jedzzhejto #wedzenie #slowfood #nietylkomielonka
Na zdjęciach kolejno, osadzanie/suszenie, transport i mięski w wędzarni.
No ostatnim, jako ciekawostka, kiełbasa biała w wersji z mięsa peklowanego i niepeklowanego.
Te sękate kije do wędzenia mam jeszcze po dziadku.
#gotujzhejto #gotowanie #domowelepsze #jedzenie #jedzzhejto #wedzenie #slowfood #nietylkomielonka
@UncleFester O kurde! Rzadko wędzisz czy tyle zamówień?
@Pomidor__ Tylko na Boże Narodzenie i Wielkanoc, rodzinka duża.
@UncleFester masz coś na sprzedaż czy pożrecie wszystko rodzinnie?:)
@Astro Niestety, zżeramy rodzinnie.
@UncleFester wyrazy współczucia. Obyście się przejedli i żeby brzuchy was bolały :)
@Astro
Spoczko, jest ścisła reglamentacja, nikt się nie przeżre.
Chociaż dwie eksperymentalne wędlinki są, może one się nie przyjmą.
Kardamon, to dość aromatyczna przyprawa, a wołowina, jako samodzielna wędlina, jest "wymagająca".
Zaloguj się aby komentować