UUUUUUUUff istne zakłady przetwórstwa mięsnego, w końcu się wyrobiliśmy, jutro od rana wędzenie.
Na zdjęciach kolejno, osadzanie/suszenie, transport i mięski w wędzarni.
No ostatnim, jako ciekawostka, kiełbasa biała w wersji z mięsa peklowanego i niepeklowanego.
Te sękate kije do wędzenia mam jeszcze po dziadku.

#gotujzhejto #gotowanie #domowelepsze #jedzenie #jedzzhejto #wedzenie #slowfood #nietylkomielonka
3e69b4da-4b63-4f91-a3ae-cdca895aff89
44ff2859-2002-494f-8fd4-f71e4a1da456
34aac943-52a6-4f0e-8263-e3247bcf4bd9
70f3b157-c2eb-4310-8582-902581703df0
Pomidor__

@UncleFester O kurde! Rzadko wędzisz czy tyle zamówień?

UncleFester

@Pomidor__ Tylko na Boże Narodzenie i Wielkanoc, rodzinka duża.

Astro

@UncleFester masz coś na sprzedaż czy pożrecie wszystko rodzinnie?:)

UncleFester

@Astro Niestety, zżeramy rodzinnie.

Astro

@UncleFester wyrazy współczucia. Obyście się przejedli i żeby brzuchy was bolały :)

UncleFester

@Astro 

Spoczko, jest ścisła reglamentacja, nikt się nie przeżre.

Chociaż dwie eksperymentalne wędlinki są, może one się nie przyjmą.

Kardamon, to dość aromatyczna przyprawa, a wołowina, jako samodzielna wędlina, jest "wymagająca".

Zaloguj się aby komentować