Upside Foods i Good Meat otrzymały zgodę USDA (Departamentu Rolnictwa Stanów Zjednoczonych) na wprowadzenie do handlu produktów z kurczaka pochodzącego z hodowli komórkowej.
https://www.newfoodmagazine.com/news/193401/upside-foods-completes-pre-market-regulatory-review-process/
#wiadomosciswiat #usa #jedzenie
https://www.newfoodmagazine.com/news/193401/upside-foods-completes-pre-market-regulatory-review-process/
#wiadomosciswiat #usa #jedzenie
Jestem do tego pozytywnie nastawiony. Mam nadzieje ze nie wyjdzie po paru latach ze to mieso jest jakos bardziej rakotworcze.
@Mielonkazdzika Ja też, zapewne do czasu kiedy poznam ceny.
Nie mogę się doczekać aż taka produkcja stanie się powszechna, tradycyjna hodowla odejdzie do lamusa i w końcu będziemy żyć w królestwie chrystusowym.
@Oracle takie produkty są mniej kaloryczne czy po prostu lepsze dla środowiska?
@Dudlontko Moze byc wolne od chorob, smaczniejsze, ale mam nadzieje ze bedzie tak samo kaloryczne.
@Mielonkazdzika choroby spoko i powinny mieć więciej białka. Smaczne to kwestia gustu. Ja mam nadwagę to muszę uważać na kalorie
Zaloguj się aby komentować