Udka kurczaka w czosnku i sosie miodowo-sojowym. Przepis w zdjęciu.
Prosty przepis.
Ad. 1. Polecam użyć udek z kością i skórą i wytrybować je. Smażyć na oleju do zrumienienia.
Ad. 2. Sos wychodzi rzadki ale taki ma być, trzeba go powoli redukować na małym ogniu i polewać nim udka aż do zredukowania i skarmelizowania.
Udka wyszły świetne, marynowanie w czosnku, soli i pieprzu przez noc zrobiło swoje, czuć te smaki w mięsie pod słodko-słonym sosem. Zdecydowanie przepis do powtórki.
#gotujzhejto
Prosty przepis.
Ad. 1. Polecam użyć udek z kością i skórą i wytrybować je. Smażyć na oleju do zrumienienia.
Ad. 2. Sos wychodzi rzadki ale taki ma być, trzeba go powoli redukować na małym ogniu i polewać nim udka aż do zredukowania i skarmelizowania.
Udka wyszły świetne, marynowanie w czosnku, soli i pieprzu przez noc zrobiło swoje, czuć te smaki w mięsie pod słodko-słonym sosem. Zdecydowanie przepis do powtórki.
#gotujzhejto
Żeś smaka narobił.
Zaloguj się aby komentować