Udka kurczaka w czosnku i sosie miodowo-sojowym. Przepis w zdjęciu.

Prosty przepis.
Ad. 1. Polecam użyć udek z kością i skórą i wytrybować je. Smażyć na oleju do zrumienienia.
Ad. 2. Sos wychodzi rzadki ale taki ma być, trzeba go powoli redukować na małym ogniu i polewać nim udka aż do zredukowania i skarmelizowania.

Udka wyszły świetne, marynowanie w czosnku, soli i pieprzu przez noc zrobiło swoje, czuć te smaki w mięsie pod słodko-słonym sosem. Zdecydowanie przepis do powtórki.

#gotujzhejto
cdd4d1a5-a0e4-4a79-92c6-8cc2d805b735
5a84d04f-74a4-4974-88a2-4e5ef1429360
28c2184c-7bcc-4304-b85e-33680f626a74

Zaloguj się aby komentować