Kurdex jak tu żyć

@Masterberg Czyli ma 5,5%, bo do tej wartości możesz się pomylić o 0,5%. Powyżej 5,5% błąd już może wynieść 1%, czyli mając 5,6% legalnie podajesz 6,5%.
[o kurła, oni nawet skład podają, w tym syrop cukrowy, syrop glukozowy i kukurydzę...]
@Nemrod syrop glukozowy świństwo i dobrze, że na to zwróciłeś uwagę i wszystkich proszę unikajmy tego badziewia w napojach, w tym gęstych sokach, w których zamiast cukru stosuje się ten po żal się syrop
Czyli ma 5,1% chciałeś powiedzieć:)
@Masterberg No, całkiem możliwe, że te syropy są dodawane przed fermentacją, żeby mieć taniej procenty (syrop glukozowy drożdżom nie szkodzi). Co prawda to nie jest czyste piwo, tylko piwna oranżada, ale obstawiam, że bardziej ich jednak interesuje przycinanie kosztów (jak to robią wszystkie przemysłowe browary) niż karmienie ludziom cukrzycy.
@kalimer widzę, że afera nabiera tempa
@Nemrod zgadza się, interes przede wszystkim, niestety...
@Masterberg ale czemu?
@wombatDaiquiri a tak się śmieję, bo zauważyłem, że ludzie robią dramę z 6% na 5,9%
@Masterberg ja o syrop glukozowy pytam
@wombatDaiquiri uważać powinni diabetycy, bo ten syrop może gwałtownie podnieść poziom cukru. Dodatkowo jego nadmierne spożywanie zwiększa ryzyko zachorowania na cukrzycę typu 2. Ale ten i tak lepszy od glukozowo-fruktuzowego...
@Masterberg w życiu syfu nie kupiłem, wiec nie mój ból głowy
trend jest na obniżanie alkoholu w piwie, pewnie nic się nie zmieniło, ale "5" z przodu lepiej wygląda niż "6"
Zaloguj się aby komentować