https://youtu.be/D-DsZ2PufWU
płacisz za geslerową a nie za pączka, przepłacone x razy
@SuperSzturmowiec Ja to wiem, Ty to wiesz ale jakby Glapa tam poszedł to i tak powie, że cena przystępna xD
@Frus pewnie wpłynęło na konto $$ to musiał zachwalać x D
@SuperSzturmowiec Mnie i tak najbardziej irytuje głos tego gościa xD
@Frus tzw pierwszy raz go oglądam. ogólnie oglądanie jak ktoś próbuje jakieś jedzenie to słabe bo każdy ma inny smak i jednemu to nawet gówno będzie smakować. i ta debilna czapeczka i przycemiane okulary no logika w chuj
Typ nadający się co najwyżej do pchania taczki recenzuje gastronomię nie mając do tego jakichkolwiek kwalifikacji, a motłoch się tym nomen omen karmi, jakoby ten chłam był wyznacznikiem czegokolwiek. Patostreaming i walki meneli i intelektualnych inwalidów to chociaż wiadomo wprost z czym mamy do czynienia, a tego typu vlogi to wyrafinowana forma ogłupiania społeczeństwa. To samo Maciej Je, którym byłem atakowany w rekomendacjach, zanim wyłączyłem YT feed. Żyjemy w idiokracji.
@MauveVn Nie wiem czy i z taczką by sobie poradził jednak nie mnie to oceniać.
To, że społeczeństwo jest ogłupione to wie chyba większość. Wiadomo takim łatwiej sterować.
Dlatego ludzie normalni często bywają smutni bo nie jaramy się zwyczajnie w świecie jakimś fame mma czy innymi gównami typu gocha magicale i inne xD
@MauveVn Dokładamy się do tego gówna bijąc takim wyświetlenia xD
@Frus Na mnie na pewno nie zarobił. Reklamy na YT nie widziałem już z 10 lat.
Ta biała obwódka świadczy o tym, że pączek jest niedosmażony. Tłumaczył to kiedyś znany warszawski cukiernik pan Blikle.
@MauveVn używasz płatnego adblocka czy darmowego jakiegoś?
@Jezyna wrzuć materiał jak możesz
@Frus słyszałem to wiele lat temu ale pamiętam dość dokładnie. Jeżeli się tylko natknę na ten materiał to zawołam.
@Jezyna Dziękuję
@Frus na szybko znalazłem tekst, który mówi to trochę nie wprost. (pierwszy z brzegu, pozostałe są podobne)
Obwódka na pączku - dlaczego powinna być i o czym świadczy?
Pączek z obwódką będzie najsmaczniejszy i idealny, to nie jest przesadzone zdanie. Jej obecność świadczy o tym, że ciasto zostało idealnie wyrobione, a po upieczeniu będzie rozpływać się w ustach. Dlaczego? Tradycyjne pączki smaży się w głębokim oleju. Jeżeli ciasto jest odpowiednio wyrobione i puszyste, to w tłuszczu zanurza się 1/3 ciasta. Po przewróceniu pączka, aby usmażył się na drugą stronę znów zamacza się jedynie 1/3 ciasta i w ten sposób powstaje obwódka mniej na wysokości połowy.
Z samego opisu wynika, że jest niedosmażone, a przedstawiane jest jako element pożądany. A film z panem Blikle znajdę ja albo ktoś bardziej dociekliwy.
Zaloguj się aby komentować