Takie coś dziś wyszło z G3 ferrari. Jako że piec jest za słaby na napoletanę to robię zawsze classice. Może nie wygląda ale jest pyszna.

#pizza #gotowanie #domowelepsze
48086e1c-7743-4ab6-9386-a1ad628b5c62
9f42f5d6-5b65-428e-9cad-c0d8db91be58
92a32cc5-398d-4d2e-a5a5-5520f24bf34b
def

Przeciez wyglada zajebiscie

koszotorobur

@Dzielny - dobrze, że chociaż pyszna

GtotheG

@Dzielny jadlabym :3

Dzielny

Wydaje mi się że ma słabo wypieczone boki - spod już chrupiący.

W tym tygodniu już 12 placków zrobionych 😎

Pizze robię sam ze względu na to że rodzina lubi a zamawiana jest droga. Za te 12 wyszło jakieś 40 - 50zl. ( Sos pomidorowy oraz część warzyw własnej produkcji-RODOS)

mBank

@Dzielny Jakie typy maki używasz ?

Polecam spróbować 1/2 00, 1/4 450, 1/4 550, powinno zacząć równomiernie ciasto dochodzić, chociaż tez nie wiem jakie proporcje wody itd, ale patrząc po rantach w czymś jest maniana i obstawiam w wyrobie ciasta - dużo białego widać.

Postaraj sie dłużej ciasto wyrobić i daj mu podgarować sie z godzinę w normalnej temperaturze, podzielić i do lodówki na noc.

Sukcesów zycze 🤗

Dzielny

Trafiłem promo nowej mąki z młynów Jelonki. Typ 00 po 2.5🤣 tak że jeszcze 17 kg w zapasie

mBank

@Dzielny z dwie minutki dłużej i byłoby spoko jak dla mnie - ale to już kwestia gustu, najważniejsze aby surowe ciasto w środku nie było.

Semoline na spod dajesz ?


Pozdrawiam i smacznego 👌

Dzielny

Jak najbardziej. Super mi się na niej rozciąga

slynny_skorpion

Kupiłem zestaw trzy blachy z otworkami na dole na statywie. Piekarnik piecze za mocno z góry. Jak robiłem jedną na raz grubą, taką polską! to się dopiekała cala. Jak teraz na cienkim drożdżowym - to zakalec, ale Rysio Ochucki zawsze lubił z zakalcem, więc jakoś nie przeżywam emocjonalnie tej porażki. Konsumenci też przeżywają, tzn przeżyli, więc nie jest źle. Coś robię źle. Wydaje mi się, jak to wszystkie płyny, poddane są grawitacji, i cieknie...a może ten zestaw się na drożdżowe nie nadaje?

Nuszek

@Dzielny kurcze, ciągle się zastanawiam czy kupić sobie tego G3 ferrari

Dzielny

Osobiście polecam. Jeżeli nie celujesz w napoletanę to wystarczający piecyk. Szybko się nagrzewa, nie jest duży. Ja nie widzę minusów.

MaMajk

Musisz zagrzać piec na prawie max i poczekać aż przestanie grzać, potem poczekać aż zacznie znów grzać i załadować placka. Chodzi o to żeby grzałki grzały jak pieczesz.

Dzielny

Grzeje praktycznie na maxa ( sprawdzam pokrętłem ile zostało do końca) i kładę placka. Przez cały czas grzałki grzeją. 2.5 minuty i obrót placka

pvintage

@Dzielny zrób sobie przysługę i zamiast tych plastikowych pomidorów jakie można o tej porze roku dostać w sklepie, rzuć kilka koktajlowych przekrojonych na pół - kolosalna różnica w smaku ;)

Zaloguj się aby komentować