#pizza #gotowanie #domowelepsze
Przeciez wyglada zajebiscie
@Dzielny - dobrze, że chociaż pyszna
@Dzielny jadlabym :3
Wydaje mi się że ma słabo wypieczone boki - spod już chrupiący.
W tym tygodniu już 12 placków zrobionych 😎
Pizze robię sam ze względu na to że rodzina lubi a zamawiana jest droga. Za te 12 wyszło jakieś 40 - 50zl. ( Sos pomidorowy oraz część warzyw własnej produkcji-RODOS)
@Dzielny Jakie typy maki używasz ?
Polecam spróbować 1/2 00, 1/4 450, 1/4 550, powinno zacząć równomiernie ciasto dochodzić, chociaż tez nie wiem jakie proporcje wody itd, ale patrząc po rantach w czymś jest maniana i obstawiam w wyrobie ciasta - dużo białego widać.
Postaraj sie dłużej ciasto wyrobić i daj mu podgarować sie z godzinę w normalnej temperaturze, podzielić i do lodówki na noc.
Sukcesów zycze 🤗
Trafiłem promo nowej mąki z młynów Jelonki. Typ 00 po 2.5🤣 tak że jeszcze 17 kg w zapasie
@Dzielny z dwie minutki dłużej i byłoby spoko jak dla mnie - ale to już kwestia gustu, najważniejsze aby surowe ciasto w środku nie było.
Semoline na spod dajesz ?
Pozdrawiam i smacznego 👌
Jak najbardziej. Super mi się na niej rozciąga
Kupiłem zestaw trzy blachy z otworkami na dole na statywie. Piekarnik piecze za mocno z góry. Jak robiłem jedną na raz grubą, taką polską! to się dopiekała cala. Jak teraz na cienkim drożdżowym - to zakalec, ale Rysio Ochucki zawsze lubił z zakalcem, więc jakoś nie przeżywam emocjonalnie tej porażki. Konsumenci też przeżywają, tzn przeżyli, więc nie jest źle. Coś robię źle. Wydaje mi się, jak to wszystkie płyny, poddane są grawitacji, i cieknie...a może ten zestaw się na drożdżowe nie nadaje?
@Dzielny kurcze, ciągle się zastanawiam czy kupić sobie tego G3 ferrari
Osobiście polecam. Jeżeli nie celujesz w napoletanę to wystarczający piecyk. Szybko się nagrzewa, nie jest duży. Ja nie widzę minusów.
Musisz zagrzać piec na prawie max i poczekać aż przestanie grzać, potem poczekać aż zacznie znów grzać i załadować placka. Chodzi o to żeby grzałki grzały jak pieczesz.
Grzeje praktycznie na maxa ( sprawdzam pokrętłem ile zostało do końca) i kładę placka. Przez cały czas grzałki grzeją. 2.5 minuty i obrót placka
@Dzielny zrób sobie przysługę i zamiast tych plastikowych pomidorów jakie można o tej porze roku dostać w sklepie, rzuć kilka koktajlowych przekrojonych na pół - kolosalna różnica w smaku ;)
Zaloguj się aby komentować