roadie

@cebulaZrosolu ooo moja babcia też robi stefanke i to moje ulubione ciasto

Dziwen

@cebulaZrosolu u mnie to babcia robiła jeszcze z jedną warstwą dżemu na dole. Jezu jakie to dobre.

cebulaZrosolu

@Dziwen no są też takie z dżemem :)


@roadie moje ulubione to chyba karpatka :D

roadie

@cebulaZrosolu swoją drogą w Krakowie znają to pod nazwą miodownik, o stefance nikt nie słyszał wśród moich znajomych

pszemek

@roadie miodownik to trochę inne ciasto na ile się orientuję. Chociaż stefankę u mnie też inaczej się robi, wiecej warstw, ale cieńsze

roadie

@pszemek no właśnie, ile babć tyle przepisów xD moja też robi dużo więcej warstw.


A miodownikowi najbliżej do stefanki i niektóre artykuły tak sugerują, budowa i składniki podobne

Zaloguj się aby komentować