Stary ryz z jeszcze starsza kapusta.
I tak sie zyje na tej #emigracja no lekko nie jest w tym #uk
#nietylkomielonka #gotujzhejto #jedzenie
0dac1ca4-74d4-44fb-a471-68235e860915
ErwinoRommelo

Przekonaj mnie jakoś do kimchi, lubię kapustę kocham pikantne a jakoś nie mogę go wkomponować w dietę codzienna, chyba ze to kupne jest niesmaczne, są jakieś polecane dostępne marki?

Mielonkazdzika

@ErwinoRommelo widze ze tu jest sporo osob ktore nie lubi tej kapusty.

Przyznam ze te sklepowe sa dla mnie za slone i przewaznie lekko gorzkawe.

Ja robie mega proste, kapusta, marchew, czosnek, imbir, koreanska papryka, sos rybny (zasami go niedodaje), woda z sola do namaczania kapusty.

Niby w orginale jest jeszcze kleik z maki ryzowej, ale mi bardziej smakuje bez tego.

Mr.Mars

@Mielonkazdzika Puste półki tam macie. Jeść nie ma co, to musisz jakoś kombinować.

Fly_agaric

Własne kim-chi - a co to za rozpasanie??

Astro

@Mielonkazdzika za stara kapustę zawsze _Wykop/piorun. _

UncleFester

@Mielonkazdzika Ciężko jest, do tego spleśniały ser i sfermentowany sok z winogron.

Mielonkazdzika

@UncleFester Wiesz jak jest, a nie jest lekko. Czasami to nawet trzeba morskie robaki jesc.

Zaloguj się aby komentować