#pizza
mowiles ze masz 5 szczurow, co to jest na ostatnim zdjeciu?!
@yeebhany to dzięki mnie ( ͡o ͜ʖ ͡o) #srajzhejto
@yeebhany Jakby to były sCzury to jeden wyglądałby jak to co powiedział @Pimenista2
@Bankrut.pl lepiej pokaż jak wygląda kamień po tylu plackach
@Pan_Tomat Śliczny obraz powstaje
@Bankrut.pl ty kojarzysz historie goscia co strollowal internet wstawiajac zdjecie patelni i podpisujac ze to najnowsze zdjecie jakiejs planety i chwycily to nawet media?
Wiesz co robic ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@yeebhany Lepiej wykorzystam to jako dzieło sztuki, moze ktoś to doceni i zaplaci za to pare baniek. Nawet 100 k by wystarczyło
Smacznego życzę.
@ICD10F20 Dziekuje:)
@Bankrut.pl ostatnia krzyczy thanks for not aborting me
@CalkaFouriera Ten ostatni był ze starego ciasta, dzien przed pieczeniem nie zdążyłem go schować do lodowki przed wyjściem i przeleżał w ciepłe cały wieczor, był przez to przejrzały i miały być pierożki z nutella z niego ale w końcu wyszła pizza
@Bankrut.pl najważniejsze, żeby była smaczna
@CalkaFouriera dokładnie, pozdrawiam
Jak nie możesz tego przejeść to zrób rozdajo i wyślij trochę paczkomatem (・∀・)
@gumowy_ogur Wiesz co daje rade ale kto wie, może uda się upiec coś do bedzie wciąż smaczne po 2 dniach to wyedy why not
Ładne, można jakieś szczegóły? Tzn jaka mąka, proporcje, czasy wyrastania i w czym były pieczone?
@Szpadownik Ta patia ciasta: mąka 00, robione na poolishu z Caputo Nuvola a reszta maki (w 2 fazie) Caputo Pizzeria, drożdże żywe. W skrocie czasy: 1 dzien poolish (6min pracy), 1 godz temp pokojowa, lodówka 16-24 godz, wyrobienie ciasta z poolishu i reszty skladnikow( do robota woda, poolish zamieszać na wolnych, można oliwy łyżkę, sól, mąka i zamieszać całość z 10 min zależy jaka maszyna ), zostawic na 15 min( może być w naczyniu mix), wyrzucić na stolnicę i ulepić duża kule, zostawic na 30 min temp pokojowa, ZAWSZE WSZYSTKO POD PRZYKRYCIEM, polepić małe kulki zostawic na 2 godziny i gotowe do pieczeni. Jeżeli robie dużo plackow to po zrobieniu dużej kuli i odczekaniu 30 minut oddzielam wg wagi placki na kolejne dni, robie z nich jedna kulę i do lodowki. W następnych dniach będę wydzielać z niej placki które zjem danego dnia i reszta do lodowki:) Piekę w piecu g3ferrari
Sporo drożdży i do tego jeszcze dajesz miód, ciekawe. Dobrze rozumiem, że w temperaturze pokojowej ciasto jest tylko godzinę przed lodówką i 2 godziny przed pieczeniem?
Do tego spora hydracja, nie lepi się?
@Szpadownik to nie jest sporo drożdży ale tez specjalista nie jestem, z takimi opiniami się spotkałem ale wychodzi zajrbiscie z 5 i 3
@Szpadownik Spoto drozdzy to 20-25 jak widziałem w niektórych przepisach na necie
@Szpadownik Apropos tego czy się lepi i jak sobie z tym radzę. Przede wszystkim szpachelka i oliwa ma rece!! Wklejam fragment kiedy ciasto odpoczęło przez poerwsze 15 min i jak robie wielka kulę.
Zaloguj się aby komentować