Masa netto 800g cena 20zł na opakowaniu podana masa po odsączaniu 600g tylko że 60% z tego to cebula! Następnym razem jak to kupie to wyjmę wszystkie kawałki śledzi odsączę wrzucę na wagę kuchenną i dam zdjęcie. Na moje oko było ze 250g śledzia czyli wychodzi 80zł/kg śledzia XD XD XD
To i tak wychodzi lepiej niż słynny śledź w śmietanie Lisnera gdzie jest czasem jeden kawałek śledzia - powinno ich się za jaja powiesić za to co sprzedają. Zawsze mam bekę jak ktoś zachwala Polską żywność że niby lepsza niż w europie zachodniej. Gówno prawda na rynków wciąż masa badziewia januszerki i oszukanych składów.
#jedzenie #recenzja #recenzjakulinarna #zalesie #ryby
@SiostraNieZdradziDziewczynaTak Zgadzam sie z opinią o tych śledziach.
Na rynku to jest coraz wiecej badziewia, januszerki i oszukanych składów.
@Mr.Mars bo producenci chcą zarabiać procentowo tyle samo co przed podwyżkami surowców. Pracuję w branży rybnej i najlepiej dziś zarabia się na tzw. wodzie dodanej i nie chodzi tu o glazurę. Dziś przodują w tym Chiny które skupują ogromne ilości ryb by związać ich mięso polifosforanami z wodą. Takim sposobem z fileta mintaja o wadze 120g można zrobić filet o wadze 300g ….
@SiostraNieZdradziDziewczynaTak Opie, dostajesz całą beczkę a o kilka gramów będziesz się kłócił. Niektórym to nie idzie dogodzić. ( ͠° ͟ʖ ͡°)
@SiostraNieZdradziDziewczynaTak najlepiej kupować na wagę
@SiostraNieZdradziDziewczynaTak bardzo dobrze! jebac polaków ile się da, chcieli socjalu, czyli 84% podatkow to mają
W biedrze są polskie dużo tam śledzia
@SiostraNieZdradziDziewczynaTak Kuzwa
@SiostraNieZdradziDziewczynaTak Dokładnie to samo się dzieje w typowych opakowaniach o wadze około 300g Lisnera i wszystkich innych. Dosłownie dwie sztuki tuszek śledziowych a reszta to wypełniacze. Więcej nie kupie tego gówna. Lepiej samemu zrobić a nie płacić za prawie puste opakowanie.
Jak wrócę do Norwegii po świętach to pokaże wam jak powinien wyglądać serek wiejski a nie te polskie popłuczyny.
@SiostraNieZdradziDziewczynaTak ble. Nie lubię śledzi
Zaloguj się aby komentować