#gotujzhejto #upomidora
@Pomidor__ - też z wolnowara robię od lat na korpusie i zawsze wychodzi mega smaczny
@koszotorobur @Pomidor__ na ile nastawiacie? Wszystko od razu do gara i elo, czy etapami?
@moll Nie mogłem się zdecydować i 2h na high i 10 low. Tak wszystko na raz.
@moll - ja walę wszystko na raz i 8 godzin na low - często dodaję skrzydełka dla tłuszczu - czasem jak mam korpus z nieznanego miejsca to go obgotuję i wodę wylewam - po teście organoleptycznym czasem dodaję godzinę lub dwie do czasu gotwania - fakt czasem się opalona cebula za bardzo rozgotuje ale nie tak by nie można wyłowić - lubię się przy rosole nienarobić.
@koszotorobur Ostatnio robiłem, że mięso i korzeniowe plus cebula AF 30 minut i dopiero gotowanie.
@Pomidor__ - można i tak - ale w mojej głowie to już kombinowanie
@koszotorobur ale jakie dobre. W piekarniku podpiekałam ostatnio przed gotowaniem, ale w szybkowarze. Smak lepszy
@moll - no nie wątpię - ale jednak jestem chyba za leniwy
@koszotorobur it's over dla zupka xD
@moll To ja jeszcze bardziej leniwy bo podpiekanie i gotowanie w jednym garnku tylko różne pokrywki xD
@Pomidor__
@moll Rosół ma być RZUŁTY
Smacznego rosołu wolnogotowanego dla jego!
Z kur wielu? Z wolnego wybiegu?
@Pomidor__ mniam
Bardzo ładny kolor ma ten rosół. To jakiś przepis z internetu czy receptura przekazywana od pokoleń?
@exprenpn Wszystkie składniki do instant pot i włączyć.
Zaloguj się aby komentować