Recenzje Różanych Rzeczy
Kosmetyki, więc można się trochę pobawić w analizę składów.
15/50 Różana mgiełka odświeżająca

Skład/INCI:
Aqua
Rosa damascena Flower Water - hydrolat z kwiatu róży damasceńskiej
Panthenol - humektant z właściwościami kojącymi
Allantoin - humektant / kondycjonuje / antyseptyczna
Aniba Rosaeodora Wood Oil (linalool) - olejek eteryczny z drzewa różanego
Peg-40 Hydrogenated Castor Oil - solubilizator (rozpuszcza olej w fazie wodnej)
Sodium Hydroxide - regulator pH
Benzyl Alcohol - konserwant / rozpuszczalnik / składnik substancji zapachowych
Ethylhexylglycerin - wzmacniacz konserwantów, bakteriocyd
CI 16255, CI 42090 - barwniki

Taka woda różana z dodatkami. Pachnie różą damasceńską, kolor płynu podkręcony barwnikami na bladoróżowy (butelka pusta, więc nie mam jak pokazać). Takie mgiełki są wielofunkcyjne, bo można się ochłodzić latem, donawilżyć twarz w sezonie grzewczym, użyć jako tonik czy nawilżający podkład pod olejowanie włosów. Wolałabym bez barwników, ale ogólnie git.
Ocena: 4.5/5
#recenzjerozanychrzeczy #kosmetyki
UmytaPacha userbar
41094380-bff5-4a65-9fda-054c152fe29a
Mr.Mars

Człek nieobeznany w tych wszystkich specyfikach.


Dzisiaj się w ogóle dowiedział, że coś takiego istnieje.

UmytaPacha

@Mr.Mars "coś takiego" w sensie mgiełka? xd

Mr.Mars

@UmytaPacha Tak, mgiełka.

UmytaPacha

@Mr.Mars to z ciekawostek są jeszcze np. mgiełki do ciała, mgiełki zapachowe, mgiełki do włosów (zależnie od składników nadające objętość / dające termoochronę przed suszeniem / wspomagające rozczesywanie włosów / z filtrem UV przeciw żółknięciu po rozjaśnianiu itd.)

5tgbnhy6

przyjmij moje zdjecie rozy, nie musisz recenzowac

4970e2cf-3a6f-416b-8304-fa02cae5ecf2
UmytaPacha

@5tgbnhy6 ocena: 5/5 ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Habemus_canem

@UmytaPacha Dopiero teraz załapałem że to są recenzje różanych rzeczy, a nie różnych rzeczy xD

Ech mam flashbacki z tagu "zalesie".

UmytaPacha

@Habemus_canem xD

z takich pomyłek to któryś chłop myślał, że bulwary WSK w #codziennebulwarywsk to jakiś ukraiński Bulwarywsk

Zaloguj się aby komentować