Robiliście kiedyś Pak Choi?
No więc podobnie można zrobić Kanie, gdy już przejadła ci się w panierce.

Kanie pokrój i zamocz w sosie - 1/4 albo 1/5 sos sojowy, dodaj trochę sosu teryaki, reszta woda - chodzi o to że sam sos sojowy będzie zbyt słony i zbyt intensywny, proporcje dobierz sam zależnie od tego jaki sos masz.
Rozgrzej olej i dodaj wyciśnięty czosnek, wrzuć Kanie. Smaż aż zmiękną, gdy na patelni zacznie robić się sucho, wlej resztę sosu z miski w której je moczyłeś, podduś pod przykrywką przez minutę, lub aż wygotuje się sos.
Posyp sezamem, dymką jak lubisz, i do japy.

Pic related, tylko trochę mi się przypaliły.

#gotowanie #grzyby #gotujzhejto
d149c2da-a001-425c-b687-ce72e9b3b2f0
d755596c-6da8-4076-bdb2-d2c869ea90dc
gawafe1241

@SuperSzturmowiec coś jak normalny, zwykły człowiek danie OPa vs a’la PRZEGRYW ten Twój chłopski futer - przynajmniej wizualnie się nie umywa do OPa

Zaloguj się aby komentować