Ramen z pasty miso z uzyciem oleju chili zeby bylo lekko na ostro plus stek ribeye i inne dodatki, lepszego polaczenia nie ma ;D.

#gotowanie #gotujzhejto #jedzenie
fe502a52-f9bc-4fe5-8069-9aa6af036f50
Mefiaczek

Aż się człowiek głodny robi.

code_art

@Mefiaczek to szybko do sklepu po skladniki i jazda, to tylko 20min roboty

Mefiaczek

Dawaj dokładny przepis:)

code_art

@Mefiaczek 

Jajko to wiadomo jak kto lubi, ja gotuje 6min i do wody z lodem odkladam zeby sie dalej nie gotowalo i bylo plynne zoltko, w tym samym czasie robie steka, grubosc z fotki to tak 3-3,5min na strone, potem szybko do innego garnka 2-3 lyzeczki oleju z chili plus jedna mala cienko posiekana szalotka, jak sie lekko przysmazy to dodaje ze 2-3 zabki czosnku przez praske i po 30s dodaje 3-4 lyzki pasty miso - tu juz zaleznie jaka paste dostaniesz bo sa rozne rodzaje, ja tutaj akurat uzylem tej jasnej. Chwile podsmazasz i dodajesz wody tak z 500ml, mieszasz i sprawdzasz smak i dodajesz albo wiecej pasty albo wiecej wody - to juz zalezne od gustu. Jak sie zacznie gotowac to od razu odstawiam i mieszam mocno, makaron to akurat szybki z paczki co sie robi w 1,5min w mikrofalowce - GOTOWE.

Odwrocuawiacz

@code_art podaj dokładnie jaki to makaron jeśli możesz.

Z góry dzięki

code_art

@Odwrocuawiacz Cos takiego, w PL nie mieszkam to nie wiem czy cos podobnego bedzie.

0b429a66-5fa0-4a86-8444-f6e70aea7d1f
148c2666-3011-45df-9cee-f931b6057b86
slynny_skorpion

@code_art Ja bym to chyba z tydzień robił, a nie 20 minut

conradowl

@code_art aleś mi smaka narobił, jutro idę do Tesco

code_art

@slynny_skorpion nie no co ty, wystarczy tylko zaczac od najdluzej robiacych sie skladnikow i jakos to idzie

Odwrocuawiacz

@code_art dzięki. Jest też takie u nas w sklepach z żarciem azjatyckim ale nie próbowałem jeszcze stąd moje pytanie

code_art

@Odwrocuawiacz calkiem dobry ten makaron jest, roznicy prawie nie czuc z jakims co sie robi po 5-10min w garnku wiec szkoda marnowac czas i kolejne naczynie jak glowne danie to i tak miesko

Odwrocuawiacz

@code_art ja generalnie lubię makarony, im więcej udziwnień tym lepiej.

Kiedyś w Dubaju kupiłem kilka makaronów w takich saszetkach (już ugotowane, wystarczy podgrzać) to daty ważności miały do 2025 roku więc z 4 lata i dlatego wziąłem.

Był to udon i jeszcze jakiś i wspominam je bardzo dobrze, podejrzewam że ten Twój to coś podobnego.

code_art

@Odwrocuawiacz no udon to pewnie ten sam smak tyle, ze duzo grubszy makaron wiec inne doznania, zalezy co kto lubi ale jakiekolwkiek egg noddles robia robote w tym daniu, szczerze to makaron za duzo tu nie zmienia bo liczy sie miesko i bulion

Odwrocuawiacz

@code_art dokładnie.

Ja generalnie to im cieńszy makaron tym lepiej ale czasem lubię coś grubszego, a nawet kiedyś jadłem ramen z tagiatelle xD bo zapomniałem kupić innego makaronu wiec miałem wybór między świderkami a tagiatelle

cotidiemorior

@code_art zjadłby taki chiński rosół, trzeba się w końcu zebrać i sobie zrobić xd

ErwinoRommelo

idealnie miesko przygotowane, smacznego !

code_art

@ErwinoRommelo termometr to podstawa, dzieki!

IronFist

Masz jakiś przepis? Zeżarbym takie razem z talerzem

LuigiGDA

@code_art no właśnie jak z przepisem? poszukuje jakiegoś prostego przepisu z bez nie wiadomo jak wymyślnych składników

Mielonkazdzika

@code_art uwielbiam takie jedzenie.

solly

@code_art 

>lepszego polaczenia nie ma ;D.

to chyba hawajskiej z podwojnym ananasem nie jadles

travel_learn_wine

@solly albo pieroga po hawajsku

PanPaweuDrugi

@code_art ranem ze stekiem? To jest jakiś fusion czy rzeczywiście tradycyjnie się to zdarza?

code_art

a tego to nie wiem, polaczylem moje dwa ulubione dania w jedno i tyle ;)

Zaloguj się aby komentować