#gotowanie #gotujzhejto #jedzenie
Aż się człowiek głodny robi.
@Mefiaczek to szybko do sklepu po skladniki i jazda, to tylko 20min roboty
Dawaj dokładny przepis:)
@Mefiaczek
Jajko to wiadomo jak kto lubi, ja gotuje 6min i do wody z lodem odkladam zeby sie dalej nie gotowalo i bylo plynne zoltko, w tym samym czasie robie steka, grubosc z fotki to tak 3-3,5min na strone, potem szybko do innego garnka 2-3 lyzeczki oleju z chili plus jedna mala cienko posiekana szalotka, jak sie lekko przysmazy to dodaje ze 2-3 zabki czosnku przez praske i po 30s dodaje 3-4 lyzki pasty miso - tu juz zaleznie jaka paste dostaniesz bo sa rozne rodzaje, ja tutaj akurat uzylem tej jasnej. Chwile podsmazasz i dodajesz wody tak z 500ml, mieszasz i sprawdzasz smak i dodajesz albo wiecej pasty albo wiecej wody - to juz zalezne od gustu. Jak sie zacznie gotowac to od razu odstawiam i mieszam mocno, makaron to akurat szybki z paczki co sie robi w 1,5min w mikrofalowce - GOTOWE.
@code_art podaj dokładnie jaki to makaron jeśli możesz.
Z góry dzięki
@Odwrocuawiacz Cos takiego, w PL nie mieszkam to nie wiem czy cos podobnego bedzie.
@code_art Ja bym to chyba z tydzień robił, a nie 20 minut
@code_art aleś mi smaka narobił, jutro idę do Tesco
@slynny_skorpion nie no co ty, wystarczy tylko zaczac od najdluzej robiacych sie skladnikow i jakos to idzie
@code_art dzięki. Jest też takie u nas w sklepach z żarciem azjatyckim ale nie próbowałem jeszcze stąd moje pytanie
@Odwrocuawiacz calkiem dobry ten makaron jest, roznicy prawie nie czuc z jakims co sie robi po 5-10min w garnku wiec szkoda marnowac czas i kolejne naczynie jak glowne danie to i tak miesko
@code_art ja generalnie lubię makarony, im więcej udziwnień tym lepiej.
Kiedyś w Dubaju kupiłem kilka makaronów w takich saszetkach (już ugotowane, wystarczy podgrzać) to daty ważności miały do 2025 roku więc z 4 lata i dlatego wziąłem.
Był to udon i jeszcze jakiś i wspominam je bardzo dobrze, podejrzewam że ten Twój to coś podobnego.
@Odwrocuawiacz no udon to pewnie ten sam smak tyle, ze duzo grubszy makaron wiec inne doznania, zalezy co kto lubi ale jakiekolwkiek egg noddles robia robote w tym daniu, szczerze to makaron za duzo tu nie zmienia bo liczy sie miesko i bulion
@code_art dokładnie.
Ja generalnie to im cieńszy makaron tym lepiej ale czasem lubię coś grubszego, a nawet kiedyś jadłem ramen z tagiatelle xD bo zapomniałem kupić innego makaronu wiec miałem wybór między świderkami a tagiatelle
@code_art zjadłby taki chiński rosół, trzeba się w końcu zebrać i sobie zrobić xd
idealnie miesko przygotowane, smacznego !
@ErwinoRommelo termometr to podstawa, dzieki!
Masz jakiś przepis? Zeżarbym takie razem z talerzem
@IronFist w komentarzu wyzej podalem:
https://www.hejto.pl/wpis/ramen-z-pasty-miso-z-uzyciem-oleju-chili-zeby-bylo-lekko-na-ostro-plus-stek-ribe?commentId=fe0a32e3-56f5-46c0-99f6-adb00a41e1f0
@code_art no właśnie jak z przepisem? poszukuje jakiegoś prostego przepisu z bez nie wiadomo jak wymyślnych składników
@LuigiGDA wyzej podalem:
https://www.hejto.pl/wpis/ramen-z-pasty-miso-z-uzyciem-oleju-chili-zeby-bylo-lekko-na-ostro-plus-stek-ribe?commentId=fe0a32e3-56f5-46c0-99f6-adb00a41e1f0
@LuigiGDA tantanmen ramen jest bardzo prosty
@code_art uwielbiam takie jedzenie.
@code_art
>lepszego polaczenia nie ma ;D.
to chyba hawajskiej z podwojnym ananasem nie jadles
@solly albo pieroga po hawajsku
@code_art ranem ze stekiem? To jest jakiś fusion czy rzeczywiście tradycyjnie się to zdarza?
a tego to nie wiem, polaczylem moje dwa ulubione dania w jedno i tyle ;)
Zaloguj się aby komentować