ps.
Tak wiem powinien być jeszcze seler ale nie kupiłem. A brązowe pieczarki dałem bo wczoraj robiąc zapiekankę z boczkiem i pastą z oliwek (wrzucałem tutaj) zapomniałem że je mam w lodówce powinny być w tamtym rzepisie ale w bologenese też nie zaszkodzą.
-----------------------------------------------------------------------------------
*Z przypraw tam w rogu jest tymianek a w tej czerwonej saszetce pod spodem płatki chili
#gotujzhejto #codziennawloszczyzna #codziennymakaron
@Ugulem_to_troche_wygryw_troche_przegryw Fajny rondelek, skąd?
@maximilianan tk maxx - jakaś tania chińszczyzna za 180zł. Kiedyś widziałem tam garnki STAUB po 400zł - niby druga jakość z wadami tylko kosmetycznymi, żałuję że nie kupiłem.
@JaktologinniepoprawnyWTF patrz jak się eleganckie spaghetti bolognese robi, a nie wpierdala mielone z ryżem
@Ugulem_to_troche_wygryw_troche_przegryw mhmmm jak ragu, to gdzie oliwki i czerwone wino, nie mówiąc już o dziku?!
@nxo no chyba jest czerwone wino! oliwki w ragou?
a mięso z dzika owszem można dać zamiast łopatki wieprzowej ale w biedronce nie sprzedają
@Ugulem_to_troche_wygryw_troche_przegryw Ragu to ogólnie bolognese "na winie". Czyli wrzucasz co się nawinie. Byleby warzywa stąd ragu
@DeGeneracja podstawa to mięso, warzywa tylko dodatek
@DeGeneracja generalnie co komu smakuje to sobie je, ale jak już się czepiać nazw i być takim szczegółowym, to coś takiego jak bolognese, to nazwa na ragu poza Emilią-Romagną. Czy to coś zmienia? Niekoniecznie
A tak zapytam: próbowałeś kiedyś greckiej oliwy? Jak dla mnie jest znacznie lepsza od włoskiej, nawet do makaroniarskiej kuchni
(we włoskiej odczuwam taką nieprzyjemną gorycz której nie ma w greckiej)
@ZohanTSW Tak, jest łagodniejsza w smaku. Czy lepsza to nie wiem, kwestia gustu do gotowania to chyba lepsza wyrazista włoska a na zimno grecka.
Dzięki za spostrzeżenia
Zaloguj się aby komentować