I powiedział, że w sumie może takie zjeść, nie trzeba podgrzewać, ponieważ rybę można zjeść nawet surową.
Zaciekawiła mnie ta informacja do takiego stopnia, że poszukałem w necie odpowiedzi, czy to prawda.
W sumie to tak, ale mało tego.. Nie tylko rybę jako mięso można jeść na surowo, ale każdy inny rodzaj również tak samo. Szkodliwe dla człowieka są jedynie bakterie jak Salmonella, Campylobacter i inne.
Ja całe życie myślałem, że mięso to trzeba ugotować, bo inaczej stanie mi się krzywda. Miałem obsesje do takiego stopnia, że często jadłem mięso robione praktycznie mocno wysmażone, z pojawieniem się czarnego koloru. Wolałem jeść spalone, a jak widziałem, że coś jest dosłownie delikatnie usmażone, to bałem się ruszać.
A wy jedliście kiedyś surowe mięso? Bez gotowania / smażenia?
Zdjęcie losowe z neta, nie jestem autorem.
![98d5fbd6-431c-47e7-9eb0-7d14e651d14b](https://cdn.hejto.pl/uploads/posts/images/1200x900/1a537d89c674612b00e3230338a2ad0f.jpg)