Proszę się częstować. Dla każdego pajda z masłem.

#chleb #pieczzhejto
a3e90466-8a65-4c4a-ad2f-8f90e067e1d3
paulusll

@perliczka_przednia Odpowiedni tag to #bojowkapiekarska

Trismagist

@perliczka_przednia Ja że smalcem cebulką i ogoreczkiem poproszem.

Sofie

Piękny chlebek! Poproszę przekrój na drożach czy zakwasie? Zdradził byś więcej szczegółów. Ostratnio zajarałam się chlebkiem, więc ciekawa jestem. Mój właśnie wyrasta, za godzinkę będzie w piekarniku i na śniadanko jutro świeżutki

perliczka_przednia

@Sofie Dziękuję! Pieczenie wieczorem idealna sprawa moim zdaniem żeby był świeży na śniadanie. Ten na zakwasie żytnim jest wyrastany i jest orkiszowo-żytni z dodatkami ziaren słonecznika i siemienia lnianego. Wyrastany i pieczony w foremkach. Trochę mi zajęło dojście do tego żeby można go było wyjąć bez trudu z tych foremek po pieczeniu, ale w końcu po wielu trudach i modyfikacjach się udało. Z pierwszego bochenka została już tylko piętka

f1aab97e-a3f4-4dcb-983f-3b9cd6f9d3ef
Sofie

@perliczka_przednia no idealny w środku mój już w piekarniku ale coś czuję, że bąbelki powietrza w górnej części pod skórką będą za duże. Trudno będzie więcej miejsca na jedzonko

Zaloguj się aby komentować