W tym tygodniu wjeżdża wołowina w pikantnym sosie pomidorowo-cukiniowym. Do tego makaron tagiatelle, wszystko posypane tartym serem cheddar (nie załapał się do zdjęcia).
Smacznego!
#jedzenie #gotowanie
@dolcetto To w ramach diety i liczenia kcal, czy tak po prostu, żeby czas zaoszczędzić?
@cweliat Jedno i drugie - wygoda jest niesamowita. No i takie samodzielne gotowanie to spora oszczędność pieniędzy, a i mam co zrobić z warzywami z ogródka
@dolcetto wszystko spoko, tylko 4 dni z rzędu jesz to samo
@viollu można mrozić
@viollu gotuję tylko dla siebie. Większość dań jem dwa dni pod rząd, zwykle wychodzi trzy lub cztery porcje to albo lodówka po dniu przerwy na coś innego (frytki i ryba z piekarnika np) albo gotuję coś innego po dwóch dniach i przeplatam. Zresztą zwykle jakieś mięcho z sosem można swobodnie z makaronem lub ryżem ogarnąć, gnocchi albo nawet i z chlebem/bagietką - więc to samo nie jest takie samo.
W tym wypadku to ja bym nie gotował makaronu na 4 dni, sam sos z mięsem i makaron na świeżo. Poza tym wszystko cacy
@viollu Nie mam z tym najmniejszego problemu
Też gotuję na kilka dni, ale tylko sos itd. Makaron zawsze rano albo na wieczór przed dniem spożycia. Nie wyobrażam sobie jeść makaron czy ryż po 2 albo 3 dniach.
@dolcetto zawsze i wszędzie w niedzielę wieczór gotowanko na 4-5 dni. Nie rozumiem ludzi, którzy tak nie robia.
@Budo no np. ja lubię sobie kuchcikować i jeść inne dania codziennie
@UmytaPacha spoko, jeśli chcesz poświęcać na to tyle czasu i autentycznie to lubisz.
@Budo i fajnie, każdy zadowolony : D
Zaloguj się aby komentować