Powiem wam tak - jeśli lubicie kiszonki, i ostre rzeczy, to warto spróbować zrobić własny sos chili, choćby dla samego zapachu.
Pacnie cudownie - zarówno podczas kiszenia, jak i podczas gotowania.

Co prawda domownicy nie podzielają mojego zachwytu - przez dwa tygodnie kiszenia musiałem słoik wystawić na balkon - ale co oni wiedzą.

A - i tak jak mówił pan Kwasior - gotować lepiej, lepiej na dworze. Zacząłem gotować w domu, ale szybko wyniosłem się na działkę, a wcześniej musiałem całe mieszkanie wywietrzyć.

https://www.youtube.com/watch?v=c4tZE7MdQI0

#gotujzhejto #chili #ostrejedzenie #ostresosy
5428936e-024d-4aae-8763-3e7730868db1
9ede3a75-cc4d-428f-9c4a-10cd49c9b2d5
slynny_skorpion

za mało mi zostało papryczek. też miałem w planie

Z_buta_za_horyzont

choćby dla samego zapachu

Serio mówisz? Jak ja sosy gotuję to wszystkie okna otwarte bo aż w oczy szczypie i dusi na płucach

Zaloguj się aby komentować