Rakija z Bułgarii? To coś na talerzu, to...?
@em-te kioftety, a w misce szopska. Sama Bułgaria
@Pan_Wiesio Wiesiu, czym są kioftety. Z czego się to robi i jak? Miska mnie nie zaskoczyła, sam tak robię.
@em-te https://www.thebalkanfoodie.com/bulgarian-grilled-meatballs-kyofte/ tu chyba najlepiej przedstawione
@Pan_Wiesio Dziękuję! Ostatnie pytanie. Z czego są te na twoim talerzu i czy smaczne?
@em-te Ziomuś moje są z mięsa wołowo-wieprzowego z dodatkiem bułgarskiej przyprawy do mięsa mielonego. Najprostsze, jak się da chyba, a jest mega na podniebieniu, aż się rakija sama nalewa do przepicia
@Pan_Wiesio Nie wiem czemu, liczyłem na baraninę.
@em-te szarena sól?
@Pan_Wiesio Przypomniałem sobie. Cubrzyca!
@em-te https://pl.wikipedia.org/wiki/Czubryca
to mogło być nawet tamto
Zaloguj się aby komentować