em-te

Rakija z Bułgarii? To coś na talerzu, to...?

Pan_Wiesio

@em-te kioftety, a w misce szopska. Sama Bułgaria

em-te

@Pan_Wiesio Wiesiu, czym są kioftety. Z czego się to robi i jak? Miska mnie nie zaskoczyła, sam tak robię.

em-te

@Pan_Wiesio Dziękuję! Ostatnie pytanie. Z czego są te na twoim talerzu i czy smaczne?

Pan_Wiesio

@em-te Ziomuś moje są z mięsa wołowo-wieprzowego z dodatkiem bułgarskiej przyprawy do mięsa mielonego. Najprostsze, jak się da chyba, a jest mega na podniebieniu, aż się rakija sama nalewa do przepicia

em-te

@Pan_Wiesio Nie wiem czemu, liczyłem na baraninę. Kiedyś miałem przyprawę z Bałkanów, chyba nawet bułgarską. Z ziół, których nie ma u nas. Taka zielona. Bardzo aromatyczna.

em-te

@Pan_Wiesio Przypomniałem sobie. Cubrzyca!

Zaloguj się aby komentować