Pizza test nr 9. Ciasto przed wrzuceniem do pieca miało tylko 13 stopni (groziła mi smierć głodowa) ale wyszło całkiem zacnie. Test nr 8 był z ciasta ktore od rana było po za lodówka wiec straciło kształt kulki, na probe wrzuciłem tego rozklapciucha do pieca i oczywiscie wyszła płaska i dużo mniej smaczna. To samo ciasto a dwa zupełnie rozne efekty, nalezy w takiej sytuacji zrobic kulkę ponownie i odczekać jakiś czas.
#pizza #hejtopizza #jedzenie
7104af40-d12a-4f70-b53e-35e4a5d62d5a
49e5b870-234b-4837-9b9b-4efd01eb31f3
4e8c5d22-cd3e-459f-a75d-5e9c03e2a82f
fisti

@Bankrut.pl widzę, jakby, fascynację akwarelistą. 8 faktycznie płaska

kobiaszu

@Bankrut.pl ciasto zacne, jaki przepis? Jakie hydro?

Bankrut.pl

@kobiaszu Narazie hydro 70 robie tylko. Za jakiś czas 65 poćwiczę dla porównania smaku i zamierzam popróbować 70-80. Proporcje wszystkie składników oraz wykonanie żywcem wyjęte od Vito Iacopelli

kobiaszu

@Bankrut.pl Ale z przepisu Vito wuchodzi 65% hydro

kobiaszu

@Bankrut.pl A powiedz kolegojak osiągnęłeś ten efekt "bąbelków" na brzegach?

Bankrut.pl

@kobiaszu Rozne ma te przepisy, teraz bawię się 70. Pierwsze kulki które robilem dokładnie wg jego zaleceń miały 64.

Bankrut.pl

@kobiaszu Hmmm nie wiem co konkretnie wplywa na ciasto, ze pojawiają się bąble. Oliwa na brzegach? Piecyk kopulkowy? Dobrze przefermentowane ciasto?

Zaloguj się aby komentować