#gotowanie
mmmm, a dałeś co łostrego, żeby i na drugi dzień popiekło? 😏
@l100e no lelo, zawsze na początku podsmażam ostre suszone papryczki. Wtedy już nie trzeba dodawać sproszkowanych
Jakby kogoś interesowalo przepis, którego nie idzie zmaścić (na godną chłopską porcję):
Dwie puchy czerwonej fasoli
Dwie puchy pomidorów w puszce (rozdrobnionych)
Pucha kukurydzy
Koło 700 gram mielonej wołowiny
Dwie dupne cebulę
Czosnek
Ostre suszone papryczki
Przyprawy do smaku
Smażymy rozgnieciony czosnek wraz z papryczkami w oliwie. Dajemy trochę masła. Dodajemy drobno posiekaną cebulę. Gdy cebula już się zeszkli to dodajemy mięcho. Gdy mięcho już się usmaży i nie będzie surowe dodajemy rzeczy z puch. Doprawiamy czym tam chcemy. Przykrywamy, gotujemy z 10 minut i voila.
@Wrrr - już miałem pytać o przepis - patrzę w komentarze - a tu niespodzianka
@koszotorobur proszę bardzo
No i oczywiście to co w puchach idzie do garnka w całości, dotyczy to również płynu, który dodaje smaku.
A gdzie kumin? Przecież bez kuminu to nie chili con carne XD
Polecam też dorzucić boczek, wytopić go wcześniej. No i obowiązkowo na koniec zalać rosołkiem (może być z kostki) i wtedy redukować.
Najlepiej zotawić po ugotowaniu na dzień w lodóweczce.
To jak bigos xD
@jenot tylko też nie można przesadzać, cebula przyspiesza psucie się potraw. Ja zjadam w dwa dni
@Wrrr
cebula przyspiesza psucie się potraw
Napisz coś więcej.
@koszotorobur pierwszy link
https://smaker.pl/informacje-co-dodawac-do-salatki-jarzynowej-cebule-czy-pora,1993114,a,.html
Parę razy słyszałem, że przesmażona cebula lubi szybko fermentować. Możliwe, że to "mądrość ludowa" ale jakoś się jej trzymam.
@Wrrr ja bym bardziej zredukował
@Zielczan pewnie byłoby smaczniejsze, ale potem źle się podgrzewa gdy jest za gęste (to jest porcja na dwa dni). Nie lubię dodawać wtedy wody itd.
Kevin famous chilli xD
@Odwrocuawiacz to byłaby wersja z 69 deko wołowiny
Dodałeś fasolę - to nie chili :P
To koło chilli nie stało, sraka z mięsem z tego wyszła.
@dildo-vaggins jak na srakę całkiem dobre xD
Wygląda jak gówno, a smakuje jeszcze lepiej. Zjadłbym , ale niestety przepite podroby nie pozwalają. Smacznego.
Zaloguj się aby komentować