#norwegia #gotowanie #swieta
Nigdzie nie dostałem brukwi ;( Muszą wystarczyć tłuczone kartofle.
@AdelbertVonBimberstein co to za potrawa?
@moll suszone solone żebra jagnięce (suszone około 12 miesięcy)… gotowane na parze na witkach brzozowych. Przed ugotowaniem moczyłem 36 godzin kilkukrotnie wymieniając wodę.
Tradycyjnie podaje się z tłuczoną brukwią z dodatkiem marchewki i ziemniaków.
@AdelbertVonBimberstein brzmi smacznie
@AdelbertVonBimberstein Smacznego! Gdzie Ty kupiłeś że na nich tyle mięsa, w Vestfold w sklepach strasznie chude te gnaty sam tłuszcz i śladowe ilości mięsa.
@Lunek1 w Bergen w Remie. Specjalnie szukałem trochę droższych i mięsnych, bo nie będę przecież kości do Polski wiózł.
@Lunek1 o te.
@AdelbertVonBimberstein a to Ci się dobre trafiły
@bartek555 już. Zapraszam. Pachnie jagnięciem.
@AdelbertVonBimberstein jade, wstawiaj wode na kawe ;)
Zaloguj się aby komentować