Pierwsza próba kamienia do pizzy z broil Kinga wypadła pomyślnie.

niestety zapomniałem sobie włączyć palnika do rożka żeby dobrze dopiec wierzchnią część pizzy, ale spód jest „muala”.

daje 9/10, następnym razem odpalę też różen i zrobię ciasto z inną hydratacją - to była kulka znaleziona w zamrażalniku, robiona pod piekarnik.

na grillu miałem ok. 400 stopni

#gotujzhejto #jedzenie #gotowanie #pizza #grill
4677bd8f-3934-4315-acb1-c44cc60eaaf3
c524ce89-616d-41d9-aa9d-1e528fe915f9
rakokuc

@GordonLameman za taki spód wielu by zabiło, wygląda świetnie.

szymek

@rakokuc w piecyku typu ariette czy g3ferrari takie wychodzą, polecam (jeśli nie masz a lubisz pizzę) bo to koszt ok 300 zl a daje dużo radości oczywiście są lepsze, ale i droższe rozwiązania

Zaloguj się aby komentować