Piątek to dobra pora żeby rozpocząć działania kulinarne. A w zasadzie finalizować.
mną pierwszy razu idzie szynkowar. Będzie pyszne wędlina na kanapki.
A za dwie godziny, po skończonym parzeniu szynkowara wrzucam mięso do wolnowaru.
porcja na przeżycie tygodnia 3 kg miesa i 2 kg kapusty kiszonej.
A jak czas i siły pozwolą to nastawie jeszcze kiszonki :).
#gotujzhejto #szynkowar #domowelepsze
mną pierwszy razu idzie szynkowar. Będzie pyszne wędlina na kanapki.
A za dwie godziny, po skończonym parzeniu szynkowara wrzucam mięso do wolnowaru.
porcja na przeżycie tygodnia
A jak czas i siły pozwolą to nastawie jeszcze kiszonki :).
#gotujzhejto #szynkowar #domowelepsze
@Astro co za wedlinkę robisz?
@Atarax w szynkowarze zwykła karkówka.
A do kiszenia leci: papryka, brokuł, cebula, marchewka, rzepa, papryka chili, czosnek.
W załączniku jedna z zeszłorocznych kiszonek.
@Astro elegancko
Taki misz masz, może kiedyś zrobię
@Atarax tak najlepiej!! Robie dość regularnie (teraz mniej bo kuchnia w remoncie, działam tylko u różowej).
Ale to duży plus wyciągnąć sobie ze słoika to co akturat do Dania pasuje!
Zaloguj się aby komentować