Piątek to dobra pora żeby rozpocząć działania kulinarne. A w zasadzie finalizować.
mną pierwszy razu idzie szynkowar. Będzie pyszne wędlina na kanapki.
A za dwie godziny, po skończonym parzeniu szynkowara wrzucam mięso do wolnowaru.
porcja na przeżycie tygodnia 3 kg miesa i 2 kg kapusty kiszonej.
A jak czas i siły pozwolą to nastawie jeszcze kiszonki :).
#gotujzhejto #szynkowar #domowelepsze
3f71f6ab-bd98-43ab-b401-56cdbc0f8c90
Atarax

@Astro co za wedlinkę robisz? I co masz zamiar kisić?

Astro

@Atarax w szynkowarze zwykła karkówka.

A do kiszenia leci: papryka, brokuł, cebula, marchewka, rzepa, papryka chili, czosnek.

W załączniku jedna z zeszłorocznych kiszonek.

d50b6e00-99f5-4d6e-a38d-a6c45f5fad42
Atarax

@Astro elegancko

Taki misz masz, może kiedyś zrobię

Astro

@Atarax tak najlepiej!! Robie dość regularnie (teraz mniej bo kuchnia w remoncie, działam tylko u różowej).

Ale to duży plus wyciągnąć sobie ze słoika to co akturat do Dania pasuje!

3fadc594-c405-45eb-857b-cecf89445b10

Zaloguj się aby komentować