Do tego wyszło ostatnio na jaw, że koncerny mięsne wspierają takich celebrytów żeby jeszcze bardziej promować wysokomarżową wołowinę.
Jak się spojrzy na cały proces produkcji mięsa wołowego, fatalny stosunek zasoby/wartości odżywcze, ilość lasów karczowanych pod paszę to ciężko nie odnieść wrażenia, że wpierdalanie krów jest zwyczajnie nieetyczne.
#jedzenie #ekologia #globalneocieplenie
Gdyby tylko to mieso takie smaczne nie bylo. A tak to ciągnie zeby kupic jakas kielbase czy szynke, dziwnie smakuje kanapka z samym serem bez miesa. A odpowiedniki vege o wiele drozsze sa i smak jak karton.
Ale taguj #weganizm
@kobiaszu zakładam, że mało kto odtwarza potem takie przepisy. Szczególnie kiedy mówimy o pieczeniu krowy w całości.
Czemu? Bo jak sam wspomniałeś, nawet te bardziej normalne przepisy wymagają przede wszystkim poświęcenia dużej ilości czasu. Co innego zobaczyć jak gość obrabia mięso wołowe przez trzy godziny, żeby potem to zeżreć w 30 sekund, a co innego samemu poświęcić na to pełno czasu.
Ludzie nie chcą marnować czasu na gotowanie, bo mogą go lepiej wykorzystać, np. oglądając Netflixa albo pisząc takie oto komentarze na hejto.
@rakokuc jak by ludzie niechcieli spedzac czasu na gotowaniu to by niebylo takich tagow jak #gotujzhejto czy moj #nietylkomielonka
Ja odpoczywam gotujac, i jest sporo takich osob jak ja.
@Mielonkazdzika no to ja odbiję piłeczkę i powiem, że gdyby ludzie chcieli spędzać czas na gotowaniu, to firmy oferujące diety pudełkowe nie powstawałyby jak grzyby po deszczu.
Obaj mamy argumenty niepoparte niczym poza osobistymi doświadczeniami czy obserwacjami, a dokładnych statystyk nikt nie zbiera.
Mimo to jestem prawie pewien, że przepisy typa z Guga Foods odtwarza mało ludzi, bo są często przesadnie skomplikowane i można podobną rzecz ogarnąć szybciej, prościej i pewnie podobnie smacznie.
@rakokuc niepozostaje mi nic innego jak przyznac ci racje.
@kobiaszu Nie znam kanału, ani jemu podobnych. Ale uwielbiam wołowinę/wieprzowinę. Akurat w tym tygodniu zrobiłem wieprzowinę w sosie słodko-kwaśnym i jest przepyszna.
Uwielbiam kanał Guga foods. Jest kreatywny i można się nauczyć sporo o przyrządzaniu steków i gotowaniu mięsa.
Nie znałem tego kanału, dzięki za polecenie.
Zaloguj się aby komentować