Oua. Zwykła Sriracha straciła dla mnie już dawno swój polot, choć nie wiem czy to wina producenta czy mojego zobojętnienia na ostrość. Ale ta tutaj okazała się tym, za co pamiętam Srirachę sprzed 15 lat. Pali idealnie.
Ja wiem, że są do kupienia dużo gorsze masakratory wlotu i wylotu, ale mam tu na myśli sos codziennego użytku do każdego dania. Jakieś limity muszą istnieć
#jedzenie #ostrejedzenie #ostresosy
Ja wiem, że są do kupienia dużo gorsze masakratory wlotu i wylotu, ale mam tu na myśli sos codziennego użytku do każdego dania. Jakieś limity muszą istnieć
#jedzenie #ostrejedzenie #ostresosy
Gdzie kupiłeś? Ja widziałem tylko z zielonym i czerwonym korkiem
@Glonojad Na Allegro. Ogólnie to naprodukowali masę tych różnych rodzajów Srirach z różnymi dodatkami.
@Shagwest spoko, dzięki
@Shagwest jeśli lubisz Sriracha, to może nie słyszałeś o sosie Buffalo. Również lubię ostre, ale takie które jest smaczne.
Buffalo salsa - 1:1 Sriracha z masłem. Tropisz na patelni i następnie gotujesz/ smażysz na małym ogniu przez 2-3 min. Proporcja tak na oko - za dużo masła powoduje tłuszcz ktory nie połączy się z sosem.
@Bjordhallen Nie brzmi to zachęcająco, prawdę mówiąc
@Shagwest a wyglada jeszcze gorzej.
Niemniej 1 łyżka Sriracha z prawie łyżka masa prawie zawsze ładuje na stole i zawsze znika w całości
Zaloguj się aby komentować