#gotowanie #jedzenie
Super sprawa. Nie dziwne że się rozeszła, potrawy z kociołka to coś naprawdę wyśmienitego. W załączeniu zdjęcie z mojego wczorajszego kociołkowania
@cejaczek
Przez dwa tygodnie zastanawiałem się o czym zapomniałem robiąc kociołek. Rozwiklales moja zagadkę. O pieczarkach zapomniałem
@cejaczek jak sprawdza się emaliowany kociołek? Wady, zalety, opinie?
@wodze_owce_na_manowce
W ogóle to były tam też kurki ale ich nie widać. W smaku raczej też wiele nie zmieniły ale potrawa zyskała na ekskluzywności
@Mewtyla szczerze nie jestem jakimś super znawcą tematu ale robiłem potrawy i w nie emaliowanym. Różnicy to w smaku nie robi, zaletą na pewno jest czyszczenie, w emaliowanym tylko gorąca woda, wszystko rozmięka i potem chłodna na spłukanie (producent zaznacza by nie używać detergentów l) i zajmuje to na prawdę chwilę. Bez emali to jest trochę zabawy zwłaszcza jak się coś przypali. Dlatego zdecydowałem się na emaliowany. Stwierdziłem też że jak emalia się zniszczy to dalej będzie to kociołek do użytku. Tylko bez emalii
@cejaczek
Ten cały zestaw, kociołek z paleniskiem, naście lat temu przywiózł wujek z Węgier, także nie wiem czy palenisko można gdzieś nabyć ale jeśli można to warto kupić
@wodze_owce_na_manowce Tomek co na parkingu zupę ugotował
@GrindFaterAnona Tak wygląda jak na parkingu ale to jest przed domem
@wodze_owce_na_manowce parking przed domem to tylko trochę lepiej niż parking przed marketem
@wodze_owce_na_manowce fajnie wygląda. Z czego zrobiłeś tą zumpkę?
Wieprzowina, ziemniaki, pomidory z puszki, passata pomidorowa, koncentrat pomidorowy, seler naciowy, korzeń selera, pietruszka, cebula, marchew, por, papryka, papryczka chilli, czosnek, cukinia. Z przypraw: sól, pieprz, papryka słodka, papryka wędzona. Na początku podsmażyłem mięso w kociołku, następnie dodałem wszystkie warzywa, oprócz ziemniaków, zalałem wodą, wsypałem przyprawy. Po 1,5h gotowania dodałem ziemniaki, poczekałem aż zmiękną i voila
Zaloguj się aby komentować