Mięso jest pyszne! Ma mocny smak i jest słone. Temat będę kontynuował ale następnym razem pewnie z przyprawami żeby było ciekawiej.
#wedlinydomowe #gotujzhejto
@Lubiepatrzec To w końcu ile w lodówce zasalałeś?
@Opornik wszystko trwało około miesiąca
@Lubiepatrzec Poza posypywaniem solą chyba nic więcej nie robiłeś, o ile pamiętam?
@Opornik jeszcze cukier. Przepis masz w pierwszym wpisie na tagu
@Lubiepatrzec Aha. Niegłupie. Ciekawe jak by było z miodem zamiast cukru, który jest wszak nowym wynalazkiem.
Z tego co rozumiem było sól sól cukier sól sól sól sól?
A po co ten cukier?
@Opornik miód nie wiem ale coś czuję, ze nie zadziała, bo oblepi mięso i nie będzie jak miała uciekać wilgoć a podsuszenie jest chyba konieczne. Może ktoś mądrzejszy sie wypowie.
@Hoszin niestety jest konieczny jako pożywka dla bakterii dojrzewających mięso. Miałem robić bez cukru ale kolega Pomidor mnie uświadomił, że musze dodać, bo dupa.
@Stateczny_Pomidor to ja specjalnie kupiłem cukier, bo myślałem, że mi nie wyjdzie
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
@Lubiepatrzec piękny kawałek mięsa pomimo nieregulaminowej suszarni :)
@Astro Dziękuję!
Zaloguj się aby komentować