Ostateczna #kontrolaboczku

Mięso jest pyszne! Ma mocny smak i jest słone. Temat będę kontynuował ale następnym razem pewnie z przyprawami żeby było ciekawiej.

#wedlinydomowe #gotujzhejto
Lubiepatrzec userbar
c0ae57fc-05c5-468e-a57c-d9261516e18f
Opornik

@Lubiepatrzec To w końcu ile w lodówce zasalałeś?

Lubiepatrzec

@Opornik wszystko trwało około miesiąca

Opornik

@Lubiepatrzec Poza posypywaniem solą chyba nic więcej nie robiłeś, o ile pamiętam?

Lubiepatrzec

@Opornik jeszcze cukier. Przepis masz w pierwszym wpisie na tagu

Opornik

@Lubiepatrzec Aha. Niegłupie. Ciekawe jak by było z miodem zamiast cukru, który jest wszak nowym wynalazkiem.


Z tego co rozumiem było sól sól cukier sól sól sól sól?

Lubiepatrzec

@Opornik miód nie wiem ale coś czuję, ze nie zadziała, bo oblepi mięso i nie będzie jak miała uciekać wilgoć a podsuszenie jest chyba konieczne. Może ktoś mądrzejszy sie wypowie.

Lubiepatrzec

@Hoszin niestety jest konieczny jako pożywka dla bakterii dojrzewających mięso. Miałem robić bez cukru ale kolega Pomidor mnie uświadomił, że musze dodać, bo dupa.

Stateczny_Pomidor

@Lubiepatrzec Nie jest konieczny jako tako, tylko w tym przepisie.

Lubiepatrzec

@Stateczny_Pomidor to ja specjalnie kupiłem cukier, bo myślałem, że mi nie wyjdzie

(⁠╯⁠°⁠□⁠°⁠)⁠╯⁠︵⁠ ⁠┻⁠━⁠┻

Astro

@Lubiepatrzec piękny kawałek mięsa pomimo nieregulaminowej suszarni :)

Zaloguj się aby komentować