Oporne Tosty
Kiedyś chodziło mi po głowie, czy nie zrobić z tego biznesu i zainwestować w #foodtruck, bo nigdy podobnych nie widziałem (najbardziej zbliżone są zapiekanki z pieczarkami), więc było by to coś nowego, ludzie lubią nowości.
Zrobić je w aucie łatwo, łatwo też tworzyć różne wariacje. Ale poczytałem #foodtruckowehistoryjki i mi przeszło.
Zazwyczaj używam bułek albo białego chleba, wyjątkowo wziąłem chleb tostowy (chleb/bułki lepsze). Zawsze smaruję masłem, bez masła są za suche.
Do posypki polecam przyprawę do ziemniaków i frytek, przyprawa do kurczaka też daje radę, czasami dam przyprawę do ryb albo czosnek w proszku.
Ser można dać w plasterkach/paskach, ale starty jest smaczniejszy i składniki lepiej "oddychają". No i szybciej się robi.
Keczup zawsze daję "przed", lubię jak się trochę przypiecze.
Dzisiaj trochę skromnie, bo wyszły mi ogórki i oliwki.
BTW, czy tylko ja jak robię #pizza to ser kładę NA składniki, a nie jak wszędzie w pizzeriach? Wolę jak się składniki podduszą i puszczą sok do ciasta/chleba, a nie że wysychają w piekarniku.
#jedzenie #gotujzhejto #zapiekanka #tosty
Kiedyś chodziło mi po głowie, czy nie zrobić z tego biznesu i zainwestować w #foodtruck, bo nigdy podobnych nie widziałem (najbardziej zbliżone są zapiekanki z pieczarkami), więc było by to coś nowego, ludzie lubią nowości.
Zrobić je w aucie łatwo, łatwo też tworzyć różne wariacje. Ale poczytałem #foodtruckowehistoryjki i mi przeszło.
Zazwyczaj używam bułek albo białego chleba, wyjątkowo wziąłem chleb tostowy (chleb/bułki lepsze). Zawsze smaruję masłem, bez masła są za suche.
Do posypki polecam przyprawę do ziemniaków i frytek, przyprawa do kurczaka też daje radę, czasami dam przyprawę do ryb albo czosnek w proszku.
Ser można dać w plasterkach/paskach, ale starty jest smaczniejszy i składniki lepiej "oddychają". No i szybciej się robi.
Keczup zawsze daję "przed", lubię jak się trochę przypiecze.
Dzisiaj trochę skromnie, bo wyszły mi ogórki i oliwki.
BTW, czy tylko ja jak robię #pizza to ser kładę NA składniki, a nie jak wszędzie w pizzeriach? Wolę jak się składniki podduszą i puszczą sok do ciasta/chleba, a nie że wysychają w piekarniku.
#jedzenie #gotujzhejto #zapiekanka #tosty
@Opornik to ty robisz zapiekankę a nie pizzę. Nie twierdzę, że to coś złego, sam czasem też tak robię, ale takiego rozróżnienia nauczył mnie kiedyś Włoch po kilku limonczellach xD
@pvintage Ja wiem, ale do pizzy też tak robię dlatego dałem tag.
@Opornik się nie zrozumieliśmy, nie odnosiłem się do głównej części wpisu, tylko do tego, że z "pizzą" robisz tak samo. To o tym Włoch mi mówił, że jak ser nie jest pod dodatkami, to nie jest to pizza - musi, że tylko neapolitanę uznawał ;)
@Opornik ale mi przypomniałeś, kiedyś też takie robiłam
Komentarz usunięty
Zaloguj się aby komentować