Do tego dodałem sobie dobrej kiełbasy chudej Morliny i dwie bułki kajzerki 95g z margaryną i jakbym się cofnął do podstawówki. Smak fasolki bardzo spoko, ale mogłoby być parę fasolek mniej a więcej sosu.
#jedzenie #gotujzhejto #lidl
@JaktologinniepoprawnyWTF skoro dodajesz kiełbasę i tak, to nie lepiej Sobie wziąć samą fasolkę w sosie w puszce? Od razu polecam Heinz, są w Lidlu i lepiej smakują jak Lildowe
@zomers po ile i jaką gramatura?
@JaktologinniepoprawnyWTF Heinzowa jest po jakieś 8zł, ale jest smaczniejsza, Lildlowa chyba coś koło 3zł, puszka ma 400g o ile dobrze pamiętam. Więc jak porównując Lidlowe, będziesz miał taniej i nie zapłacisz, za te 10% kiełbasy, której tam prawie nie ma.
#pierdzzhejto
Pomyślnych wiatrów
słabe te wszystkie fasolki są
@Half_NEET_Half_Amazing kupujesz składniki za 25 zł, wrzucasz fasolę do gara, gotujesz 2h. W międzyczasie smażysz wszystkie dodatki (cebula, kiełbasa itp). Wrzucasz do fasoli, dodajesz przecier pomidorowy i masz 4 litry fasoli po bretońsku. Gorącą możesz przelać do słoików, wrzucasz do lodówki i wcinasz kiedy masz ochotę. Polecam.
@konto_na_wykop_pl
no dzięki
ale ja wiem o tym
@konto_na_wykop_pl Zgadza się, tylko fasolę na noc namaczasz.
Gotową fasolkę można zamrozić w pojemnikach, to jeszcze dłużej poleży.
@JaktologinniepoprawnyWTF Nie kupuję już tych gotowców, nie smakują mi. Ale Ciebie nie neguję. W Netto i w Dino jest fasola biała typu Jaś już ugotowana. Wystarczy dodać do gara usmażone składniki, koncentrat i po +/- 15 minutach gotowania jest gotowa.
Jeśli chodzi o te puszkowe fasole, to bardzo polecam wam ten przepis, jest on już od lat w moim domowym menu
Zaloguj się aby komentować