Nawet się już pozytywnie zweryfikowałam!
Co sądzicie o takiej formie "finansowania" bloga?
#blog #finanse #suppi
@moll jak dawniej wywoływało to oburzenie tak dziś formy finansowania twórców są czymś - niby - normalnym. Mnie na przykład boli to że jak ktoś robi wartościowy content który chętnie oglądam, z biegiem czasu twórca rośnie, odbija mu szajba na punkcie mamony, jakość leci w dół i przestaję go oglądać / czytać / grać w konkretną serię gier. Oby tylko z Tobą coś podobnego się nie stało ¯\_(ツ)_/¯
@gawafe1241 cel jest taki, żeby się koszt domeny zwrócił. Nie mam większych aspiracji pod tym względem
Blogów kulinarnych masz na pęczki
@moll ile Cię wynosi za domenę / koszta?
@gawafe1241 w zeszłym roku piątaka, bo za pierwszy dilerzy domen nie biorą wiele xD za to za ten o 200zł więcej
Hosting za darmo, bo postawiłam bloga na bloggerze. Użyłam też ichniego szablonu bloga. Plus taki, że oni dbają o ciągłość usługi, łatają dziury. A jest to na tyle idiotoodporne, że bez żadnej wiedzy w miarę jestem w stanie sama ogarnąć.
Treści, obrazki i optymalizacja tego pod SEO to już moja radosna twórczość.
Także jedyny koszt, poza własnym czasem, to domena, bo ładniej wygląda na własnej
@moll A ten blog to gdzie mieszka?
@Statyczny_Stefek dokładnego adresu serwera niestety nie znam
@moll wystarczy adres. Chyba że to tajne.
@Statyczny_Stefek nie jest tajne xD sama wrzucam przepisy na hejto. Nawet w opis profilu ostatnio wrzuciłam
@moll Przepis Nik Moniki. Fajne nazwisko, nie spotkałem wcześniej.
@Statyczny_Stefek przepiśnik - zeszyt z przepisami xD tam nie ma mojego nazwiska
@moll
<eyes roll.gif>
TAK. WIEM.
XD
@Statyczny_Stefek a nie wyglądasz xD
@moll Zraniłaś mnie do żywego.
@Statyczny_Stefek nie mów tak, niemożliwe!
@moll Niestety, ale jednak. Jak pogrzebaczem w oko!
A do tego widzę że masz same trudne na tym blogu. To nie dla mnie
@Statyczny_Stefek dlaczego? XD
@moll No bo nie jestem stworzony do gotowania. Sama aktywność nie należy do skomplikowanych, ale to jest bardzo daleko od moich ulubionych zajęć.
@Statyczny_Stefek czyli nie jest trudne, po prostu tego nie lubisz
@moll "trudne" = "takie gdzie trzeba czasu i cierpliwości".
@Statyczny_Stefek są też takie co się robi szybko
@moll Ale wtedy pewnie trzeba dużo sprzątać, a nie cyk, jedna miseczka do zmywarki i gitara.
@Statyczny_Stefek to zależy...
@moll tak myślałem!
@Statyczny_Stefek kogel mogel albo daktyle w boczku szybko zrobisz xD
@moll mhm, a jakaś tam wołowina bobrowana też? Pewnie upaskudzisz sześć talerzy zanim w ogóle zbliżysz się do źródła ciepla.
@Statyczny_Stefek do pieczystego brudzisz nóż, deskę, miskę do marynowania, chociaż to da się pominąć, jeśli marynujesz od razu w naczyniu do pieczenia
Zaloguj się aby komentować