Obiad pokołchoźniczy, jebła na tym Home-office można dostać, dziś się zalogowałem 7:30 i orka do 15:30. Na szczęście nikt się nie wtrąca w jakich godzinach się loguje. Przynajmniej sobie normalne jedzenie mogę ugotować. Pracując w biurze do 17, do domu wrócił bym o 18:30, wrócił i już jedzenia na 19:30 ani nie chciało by mi się gotować, ani jeść.
Steak 2 min obsmażany na mieszance masła i oleju rzepakowego (klarowanego zapomniałem kupić, normalnie tylko daje klarowane) następnie 4 min. w piekarniku z ziemniaczkami. i 8 min odpoczywa przed jedzeniem. Sosik zamiast keczupu do frytek. Dwie pieczarki, bo miałem w lodówce.
#jedzenie #gotujzhejto #biedronka #homeoffice #gotowanie
31263d87-d2d8-4351-a480-bf88737f162e
5bb1cd0f-f807-4f58-8495-80a3857f3e0d
30c440f7-2344-4e11-81ee-dd57d1fa7970
SiostraNieZdradziDziewczynaTak

@gimnazjumqqq to jest miska w której zazwyczaj jada mój pies

w-s

@SiostraNieZdradziDziewczynaTak stek na maśle? przecież dodawanie tłuszczu to zbrodnia na steku, odpalasz na maksa i jedziesz 1,5/1min

SiostraNieZdradziDziewczynaTak

@w-s połowa połowa restauracji na świecie smaży/griluje steki na maśle albo oliwie. Jedna trzecia restauracji na świecie kładzie kawałek masła na gotowym steku.

justypl

@SiostraNieZdradziDziewczynaTak @w-s jasne, że masło, rozgnieciony czosnek, rozmaryn i bastujesz.

w-s

@SiostraNieZdradziDziewczynaTak nie mówię, że to źle, bo jak tak lubisz to spoko, w każdym razie trochę tego zjadłem i zawsze smażyli sote. To fakt, że na koniec masło robi swoje, acz kolwiek wolę mieć obok. Podejrzewam, że tłuszczu używają restauracje, które smażą steki zamiast grillować, bo łatwiej w ten sposób osiągnąć wysoką temperaturę na powierzchni całego mięsa, co jest ważne, bo zamyka wlukna i mięso w środku jest soczyste...

Zaloguj się aby komentować