Steak 2 min obsmażany na mieszance masła i oleju rzepakowego (klarowanego zapomniałem kupić, normalnie tylko daje klarowane) następnie 4 min. w piekarniku z ziemniaczkami. i 8 min odpoczywa przed jedzeniem. Sosik zamiast keczupu do frytek. Dwie pieczarki, bo miałem w lodówce.
#jedzenie #gotujzhejto #biedronka #homeoffice #gotowanie
Skąd masz moją miskę?
@gimnazjumqqq to jest miska w której zazwyczaj jada mój pies
@SiostraNieZdradziDziewczynaTak stek na maśle? przecież dodawanie tłuszczu to zbrodnia na steku, odpalasz na maksa i jedziesz 1,5/1min
@w-s połowa połowa restauracji na świecie smaży/griluje steki na maśle albo oliwie. Jedna trzecia restauracji na świecie kładzie kawałek masła na gotowym steku.
@SiostraNieZdradziDziewczynaTak @w-s jasne, że masło, rozgnieciony czosnek, rozmaryn i bastujesz.
@SiostraNieZdradziDziewczynaTak nie mówię, że to źle, bo jak tak lubisz to spoko, w każdym razie trochę tego zjadłem i zawsze smażyli sote. To fakt, że na koniec masło robi swoje, acz kolwiek wolę mieć obok. Podejrzewam, że tłuszczu używają restauracje, które smażą steki zamiast grillować, bo łatwiej w ten sposób osiągnąć wysoką temperaturę na powierzchni całego mięsa, co jest ważne, bo zamyka wlukna i mięso w środku jest soczyste...
Zaloguj się aby komentować