o taka parka się pojawiła w dniu dzisiejszym
#gotujzhejto #kiszonki
fab8c6ba-a92a-4fa2-a750-69d1e7e99930
KLH2

@moll Tak właśnie wątpiłem. Nigdy nie słyszałem o pomidorach w słoiku. Kolor mnie zmylił

moll

@KLH2 wszystko przez to gmo, w tym drugim też jakieś zmutowane xD

slynny_skorpion

@KLH2 W jednym pomidory, w drugim cukinia.

KLH2

@slynny_skorpion


Dzięki


@moll, Ty kłamco!

moll

@KLH2 drobne naciągnięcie prawdy to jeszcze nie kłamstwo xD w dodatku cukinia nie wzbudziła Twoich podejrzeń xD

KLH2

@moll Ja swoje zdanie o cukinii już tu wyraziłem. Nie widzę zielonych warzyw, jak nie widzę brązowych oczu ¯\_(ツ)_/¯

Zakładam, że oczy te rzeczy jakoś rejestrują, ale mózg oszczędza sobie czas i nie dopuszcza tych obrazów do świadomości. Natomiast nie mam nigdy co robić z pomidorami

moll

@KLH2 sosy, przeciery, w ostateczności sok

KLH2

@moll Podoba mi się kształt pomidora i chciałbym go zachować

wonsz

@KLH2 moja partnerka, a znamy się już prawie 30 lat, od zawsze wpierdalała na tony piklowane pomidory teściowej. W tym roku sama zrobiła w takich właśnie 3 i 5 litrowych słojach. Ja osobiście nie przepadam, ale starsza corka żre jak małpa kit. Zalewa jest delikatnie octowa, widzę gorczycę, jakieś habazie zielone typu koper, na pewno skórkę się nakłuwa wielokrotnie igłą albo wykałaczką, to przy pasteryzacji skórka pęka i już podczas spożycia wyciskasz miąższ pomidora bez najmniejszego problemu. Ciekawe ale specyficzne.

Zaloguj się aby komentować