#wedzenie #jedzenie #wedliny #gotowanie #schab#hobby
@Dzienpachniejakpoczatek Ja bym nie dał rady tyle czasu. Najdłużej u mnie to 4,5 godziny bez viagry.
@JaktologinniepoprawnyWTF
No a tutaj chłop 14 dni (sic!), I to na sucho!
W Borniaku to kazdy jest cfaniak
Smacznosci Kolego, pamietaj zeby dobrze obsuszyc, no rush.
@SlavedWizard Po to kupiłem Borniaka, bo miałem dość wpływu pogody, wilgotności drewna i ogólnie braku powtarzalności procesu.
@Dzienpachniejakpoczatek byku ale napisz jaka temperatura, ile czasu i jakie drewno
@Hamster Suszenie 40, wędzenie 50, zrębka olcha-wiśnia, czas się okaże minimum 3h.
@Dzienpachniejakpoczatek peklujesz "próżniowo"? coraz bardziej myślę o przeróbce mojej budy na elektryka
@Odpad_selektywny Tak w workach, więcej się mieści w lodówce ogólnie wygoda. Ja z elektryka jestem bardzo zadowolony, zrębki taniej mnie wychodzą niż drewno.
@Dzienpachniejakpoczatek drewno to akurat nie problem dla mnie, gorzej z sezonowaniem no i powtarzalność wiadomo, że gorsza. Grzalka ile wat?
@Odpad_selektywny 500 Wat.
@Dzienpachniejakpoczatek no i namówiłeś, mam w domu od groma grzałek od 500 do 2kw, dokupuje dymboxa i sterownik i na wiosnę działam
@Odpad_selektywny No i pozytywnie.
@Dzienpachniejakpoczatek wspaniale, tez podobnie wedze
@Hamster Właśnie się chłodzi po parzeniu. 45 minut wyszło w 70 stopniach do 63 w środku.
@Dzienpachniejakpoczatek Gdzie ten schab kupowales? Lidl/Biedronka?
@hermes600 Lidl.
Zaloguj się aby komentować