No i na co mi tyle pomidorów

Nawet oddać nie ma komu, bo wszyscy mają.
Oczywiście nie przeszkodzi mi to w przyszłym roku znów nasadzić jak nienormalna.

#pomidory
991a3ab3-8479-4963-9531-60b1d121c5b2
Mr.Mars

@GazelkaFarelka Nie mów tak. Tyś jeszcze nie widziałaś obrażonego pomidora.


Kanapka z pomidorem trzy razy dziennie, sałatka z pomidorem dwa razy dziennie, a reszta do gara i zrobić przecier albo pastę.


I nie waż się zasądzić mniej pomidorów w przyszłym roku.

GazelkaFarelka

@Mr.Mars Mąż już zastrajkował i powiedział że chce na kolację kebaba

szukajek

sprzedaj na olx, jak z slaska to moge kupic:)

GazelkaFarelka

@def Nie chce mi się, litr w Lidlu po 5 zł

def

Niby tak, ale smak inny

GazelkaFarelka

@def Nie wątpię ale nie chce mi się. Zwłaszcza że te przeciery są w słoikach, bez dodatków konserwantów, jedynie pasteryzowane. Więc są praktycznie tak samo zdrowe, jak zrobione własne. Jak mam tracić czas to wolę na coś zauważalnie lepszego niż w sklepie. Na przykład myślę o własnych wędlinach.

Mel

Do słoików na sosy.

Spider

Keczup w tym roku drogi.

wiatrodewsi

A weź... Moja kobita sadzi tych pomidorów sporo, bo dziecioki uwielbiają przecier do tego stopnia, że idzie im sprzedać każdą zupę jak dolejesz przecieru. Właśnie przyniosłem z warzywniaka kolejne 50-60 kilo pomidorów. I tak co 2 dni. Moja praktycznie z kuchni nie wychodzi bo gotuje ten przecier...

GazelkaFarelka

@wiatrodewsi Ja nie zamierzam dać się w to wkręcić. O nie. Mam w życiu jeszcze inne rzeczy do roboty

Mirin

W ramach testu kilka uszyłem na słońcu. Trafiły do małego słoika z oliwą, czosnkiem i oregano. Za trzy tygodnie będą gotowe do jedzenia.

GazelkaFarelka

@Mirin Trzeba mieć odmiany dobre do suszenia, moje są zbyt mocno soczyste.

kokosowa_sniezka

w moich okolicach mało komu dobrze obrodziły w tym roku. do słoików i baza do sosu jak ta lala 🤤

Artic

Wpierdol do thermomixa, zmiel i do słoja na zimę. Szybka robota

GazelkaFarelka

@Artic Za kasę na themomixa miałabym passaty pomidorowe ze sklepu do końca życia

lexico

@GazelkaFarelka duże i bardzo dojrzałe to na przecier, reszta na weki

Zaloguj się aby komentować