#zalesie #gotujzhejto
Ogólnie to poszło o gicz cielęcą podaną na kolacje, właścicielka sali do teraz jest w szoku
@paulusll tak to jest jak amatorzy pchają się do zabawy xD
Komu matula takie frykasy gotowała?
@paulusll
>gicz cielęcą podaną na kolacje
Chapeau bas dla mamuśki za wybór mięsa.
Wredne i wymagające, ale dobrze zrobione to niebo w gębie.
Pieczeń czy duszona?
Przepis dawaj.
@moll Ogólnie jesteśmy rozpieszczeni w tym temacie. Mam duży problem w restauracjach, zazwyczaj krzyżuję sztućce po posiłku
@UncleFester Tu niy ma przepisów wszystko z głowy leci. Ale z tego co wiem dusi to w warzywach i później wychodzi mięso rozpływające się w ustach.
@paulusll dawaj mniej-więcej z resztą sobie poradzimy
Jakbyś usłyszał jak moja babcia przepisy podaje to byś się za głowę złapał xD
@moll Nooo od mojej mamy przepisu też nie uświadczysz. wszystko na oko, jest tak ja ma być. Wielu próbowało i nikt nie zrozumiał
@paulusll ja musiałam się przebić przez system garstkowy, niewiele jest mnie w stanie zaskoczyć xD
@paulusll
Przesłuchaj, wymuś, nagraj, podkradnij, przepis ma być i koniec, nawet jako opisówka.
Z tego co piszesz jesteśmy bardzo blisko mojej sekretnej receptury na .... gulasz.
@moll Postaram się o przepis i w miare możliwości dodam to na hejto
@paulusll jak dodasz zwykłą polszczyzną damy radę, bo na kuchenny lvl śląski godki jestem za cienka xD
@paulusllsłynne przepisy bez wagi? Na oko, szczyptę, szklankę, przygarść, do smaku, czubek noża, łyżeczkę, łyżkę?
@moll Postarom się ale niy obiecuja !
@em-te No ja, są tacy ludzie na świecie którzy potrafią zrobić coś z nieczego. Ja nie potrafię, może moje dzieci dostaną ten gen.
@paulusll @moll
Śmichy chichy, ale temat jest całkiem poważny.
Sam żałuję zaprzepaszczonej wiedzy i doświadczenia ludzi, z którymi już niestety nie można porozmawiać.
Memento.
@UncleFester dlatego przepisy babcine spisałam sobie dobre 20 lat temu. Do zeszytu! Teraz tylko przepisuję przy kolejnych zmianach przepiśnika na nowszy model
A część wygląda tak:
@em-te zapomniałeś o "trochę" - ważna miara!
@UncleFester Najlepsze podroby przy zabijaniu świń tworzyła moja mama, to nie jest tak że nie chłonę wiedzy... Potrafię rozebrać dzika i świnie ale nie mam tego czegoś co pozwala na powiedzenie ahhh ale to jest zajebiście dobre.
@paulusll to się nazywa dryg
@moll
przepis na procesor:
1kg piasku
1g złota
bor, fosfor do smaku
i gotowe
@UncleFester dokładnie, prościzna
@paulusll raz rozbierałem dzika - ustrzelony samochodem (jestem po szkole) i pamiętam moje rozczarowanie ilością mięsa.
@paulusll protip na przyszłość, solenizant nie wie o imprezie
@A_a Nope, byłby kwas jakby Jubilatka zobaczyła na stole barszczyk z torebki i wysuszony na wiór, zimny dewolaj.
@A_a Na Śląsku mamy to do siebie, że organizujemy imprezy urodzinowe
@paulusll Niezły klan.
@A_a jeszcze lepszy protip to nie nazywać jubilata solenizantem (bo tutaj to już okrągły, tłuściutki jubileusz)
@Stashqo mosz prawie
@UncleFester No mój teściu ma przerąbane;P
@moll @UncleFester postarom się lo tyn przepis na gicz cielęco, mocie to lobiecane! Niy wiym czy dom rady to przekazać odowdnio ale bydzie!
Zaloguj się aby komentować