Warzywa z własnego ogródka uprawiane na ekologicznym na łajnie końskim w własnej hodowli koni, smażone na smalcu gęsim, wytopionym samodzielnie z gęsi wypasanej na własnym podwórku.
Domowy sos chimichuri z pietruszki swojskiej z grządki ogrodzonej drewnianym płotem i pilnowanej przed kaczkami i kurami przez psa pasterskiego rasy Owczarek Podhalański.
#gotujzhejto #chlopskiejadlo #chlopskakuchnia #ryby
I frytki do tego
a ciasto na pizze musi zaczekać do poniedziałku bo ryba miała być wczoraj ale wczoraj nie było czasu gotować.
@SiostraNieZdradziDziewczynaTak O tak! Chłop musi upolować jedzenie.
@SiostraNieZdradziDziewczynaTak Mam pytanie czy naczynie jest z własnoręcznie odlewanego szkła?
@GazelkaFarelka naczynie z huty szkła Krosno kolekcja wyprodukowana na XXX-lecie PRL
Nie oszczędzaj tej oliwy jakby to była świętość. Oliwa najlepsza jest świeża.
@Navane zbiory są raz w roku więc świeższej niż ta której używam jeszcze nie ma
No ale kupiłeś ją rok temu. Dlatego też ja kupuję oliwę w jak najmniejszych opakowaniach aby zużyć jak najszybciej
@Navane nigdy nie kupuje opakowań mniejszych niż 0,5 litra bo te 0,5 litra schodzi mi w 2-3 tygodnie. Latem jak jest okres grilowania i robię dużo sałatek i sosów marynat to i na tydzień nie starcza taka butelka i kupuje wtedy 0,75 albo 1l
@SiostraNieZdradziDziewczynaTak a te konie to w jakim celu hodowane jeśli mogę zapytać?
@TenebrosuS na tatara i kiełbasę
Brzmi jak w chuj roboty
@MichailBialkov 15 min pieczenia pstrąga w 180^C + 10 min smażenia warzyw + 5 min na sos chimichurri dzień wcześniej żeby się przegryzł
Zaloguj się aby komentować