#gotowanie #kuchnia #gotujzhejto
@Endrevoir ja w końcu z bibimbap przerzuciłem się na jeszcze bardziej banalne japchae.
Ale kuchnia koreańska to też wymagające dania, na przykład takie kalbi. Same wołowe żeberka przygotowuje się niezwykle żmudnie.
@Endrevoir jeśli wszystko trzeba smażyć oddzielnie, to: po pierwsze nie dla mnie. po drugie: dziwne, że się nie urodziłem Węgrem
Natomiast wygląda smakowicie. I tak bym to wymieszał, szkoda żółtka
Jak ja tego nienawidze, rownie dobrze moznaby wssystkie skladki polozyc do osobnej miski i osobno jesc. Nie rozumiem koreanskiej kuchni. Tzn korean bbq daze wielka miloscia, ale te ich miskowe twory to dla mnie porazka.
@bartek555 nie jestem opem ale to się wszystko miesza przed zjedzeniem i smakuje o wiele lepiej niż się wydaje. Sos i żółtko robią największą różnicę.
@bishop jadlem to kilka razy tu w korei, ale nadal te wszystkie skladniki jak dla mnie niezbyt ze soba graja, nawet po zmieszaniu, a jak zmieszasz to i tak niezbyt to sie ze soba laczy. to tylko moja opinia oczywiscie, ktora jest jak dupa
Zaloguj się aby komentować